Concurența

Prețuri la jumătate față de oraș în piața angro din Burdujeni



Prețuri la jumătate față de oraș în piața angro din Burdujeni
Prețuri la jumătate față de oraș în piața angro din Burdujeni

– Inconvenientul este că până acolo nu circulă nici un mijloc de transport pentru sucevenii care nu au mașină proprie
Vara e sezonul fructelor și legumelor, dar, în ciuda ofertei bogate din piețele sucevene, de multe ori, prețurile afișate la tarabe sunt în măsură să îi sperie pe cei ale căror venituri sunt destul de limitate.
O posibilă soluție pentru aceștia ar fi piața angro din Burdujeni, care, pe lângă oferta foarte diversificată, vine și cu niște prețuri imbatabile.
Roșiile, mari, frumoase și lucioase, pot fi cumpărate doar cu 8.000 – 10.000 lei kilogramul, ardeii grași, cu 20.000 -23.000 lei, ceapa, cu 8.000 lei, păstăile, cu 25.000 lei, iar varza proaspătă și bine înfoiată, aproape că ți se dă degeaba, pe doar 3000 de lei.
Cei dornici de cartofi noi nu au de scos decât 7000 de lei pe kilogram, în vreme ce în restul piețelor, aceiași cartofi sunt dați cu 12.000 de lei.
Fructele de sezon au prețuri atrăgătoare, chiar și cu 15.000 lei mai mici decât prin restul piețelor. Astfel, piersicile și nectarinele mari cît pumnul pot fi luate cu doar 30.000 lei, pe când în piețele din oraș se dau cu 45.000 lei, iar strugurii cu boabe de-a dreptul uriașe, ce te îmbie să le zdrobești de cerul gurii, se dau la 50.000 lei, în vreme ce în Piața Mică nu îi poți lua fără 65.000 lei.
Vinetele, bine coapte, se dau la doar 25.000 -27.000 lei, în vreme ce în oraș, nu ți le dă nimeni fără 35.000 lei.
Cât despre harbuz, pe lângă că ai într-adevăr de unde alege, fiind aduse și câte 150 de tone pe zi, îl poți lua la de 4000 – 6000 lei, în funcție de cît ține fiecare la preț și vrea să își dea mai rapid marfa. În același timp, în restul piețelor, harbujii sunt dați cu 10.000 de lei, dar uneori, chiar și cu 15.000 lei.
– Piața angro, aproape inaccesibilă celor care nu au mașină proprie
Din păcate, tocmai piața angro, care ar putea fi de folos persoanelor cu venituri mici, care ar putea cumpăra mai multe lucruri cu aceeași bani, este aproape innacesibilă celor care nu au mașină la dispoziție. Chiar dacă a fost amenajată în Burdujeni, nici cei din cartier nu prea vin acolo la cumpărături, pentru că piața e la mare distanță de drumul principal și transportul mărfii cumpărate ar fi foarte dificil.
Chiar și administratorul pieței, Vladimir Vasincu, spune că ar fi necesară introducerea unor mijloace de transport în comun, pentru că astfel ar crește numărul cumpărătorilor.
Primarul Ion Lungu a spus că va căuta o soluție pentru ca piața angro să devină accesibilă tuturor, cel mai probabil prin crearea unor trasee speciale pentru microbuzele de maxi-taxi ale Primăriei.



Recomandări

Leonardo Badea, Prim-viceguvernator BNR: O abordare diferită a creșterii economice în România: dincolo de ritm contează evitarea dezechilibrelor și a capcanei venitului mediu

Leonardo Badea, Prim-viceguvernator BNR: O abordare diferită a creșterii economice în România: dincolo de ritm contează evitarea dezechilibrelor și a capcanei venitului mediu
Leonardo Badea, Prim-viceguvernator BNR: O abordare diferită a creșterii economice în România: dincolo de ritm contează evitarea dezechilibrelor și a capcanei venitului mediu

Toate datele de pe piața mondială arată că investițiile în animale vor fi aducătoare de profit, mai ales în bovine în județul nostru

Vaci crescute în zona Vatra Dornei, fotografiate pe traseul spre Vârful Oușoru, în munții Suhard
Vaci crescute în zona Vatra Dornei, fotografiate pe traseul spre Vârful Oușoru, în munții Suhard

Semnal de încurajare pentru centre temporare de sacrificare a mieilor, care oferă avantaje și crescătorilor, și cumpărătorilor

Doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava
Doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava

Semnal de încurajare pentru centre temporare de sacrificare a mieilor, care oferă avantaje și crescătorilor, și cumpărătorilor