Premiul pentru cel mai bun produs alimentar al anului 2014 pentru studenți ai USV



Andreea Butnariu, Elena Butnariu, Ionela Nechifor și Cristian Aurel Hatnean, o parte dintre laureații concursului
Andreea Butnariu, Elena Butnariu, Ionela Nechifor și Cristian Aurel Hatnean, o parte dintre laureații concursului

„Fursecuri fragede cu făină de linte, semințe de pin și merișor”, „Pâine cu telemea și mărar” și „Ruladă Anuța” sunt trei creații alimentare inovative pentru care studenți ai Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) au fost recompensați cu Premiul pentru cel mai bun produs al anului 2014, la Simpozionul anual al Asociației Specialiștilor din Morărit și Panificație din România.
Evenimentul s-a desfășurat în cadrul expoziției internaționale Expo GastroPan, în Brașov Business Park, la concursul organizat fiind înscrise produse ale studenților și de la alte facultăți cu profil de inginerie alimentară din țară.
Din echipa care a creat „Fursecuri fragede cu făină de linte, semințe de pin și merișor” fac parte masteranzii Cristian Aurel Hatnean și Ionela Nechifor (coordonator științific – conf. univ. dr. ing. ec. Cristina Gabriela Constantinescu).
„Pâine cu telemea și mărar” aparține echipei formate din masteranzii Ionela Nechifor, Cristian Aurel Hatnean și Tatiana Gherasimciuc (coordonator științific – conf. univ. dr. ing. ec. Adriana Dabija).
Rulada „Anuța” aparține studenților Antonia-Andreea Butnariu, Elena-Petronela Butnariu (coordonator științific – conf. univ. dr. ing. Ioan Gontariu).



Recomandări

Prăjitura cu dovleac, fără zahăr, gluten și aditivi a studenților USV, premiată la un concurs de produse inovative

„Douce Citrouille”, prăjitura cu dovleac, fără zahăr, fără gluten și fără aditivi, concepută de studenți ai Facultății de Inginerie Alimentară (Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava) a obținut premiul al III-lea
„Douce Citrouille”, prăjitura cu dovleac, fără zahăr, fără gluten și fără aditivi, concepută de studenți ai Facultății de Inginerie Alimentară (Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava) a obținut premiul al III-lea

Prăjitura cu dovleac, fără zahăr, gluten și aditivi a studenților USV, premiată la Galați

„Douce Citrouille”, prăjitura cu dovleac, fără zahăr, fără gluten și fără aditivi, concepută de studenți ai Facultății de Inginerie Alimentară
„Douce Citrouille”, prăjitura cu dovleac, fără zahăr, fără gluten și fără aditivi, concepută de studenți ai Facultății de Inginerie Alimentară

O echipă de studenți de la USV va reprezenta România la un concurs internațional pentru crearea de produse alimentare inovative

Echipa studenților de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul USV, alături de juriu și profesorii coordonatori
Echipa studenților de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul USV, alături de juriu și profesorii coordonatori