Competiție

Premii numeroase pentru elevii suceveni la Concursul de matematică „Acolada”



135 de elevi de gimnaziu din județele Suceava, Bacău și Botoșani au participat la cea de-a IX-a ediție a Concursului interjudețean de matematică „Acolada”, competiție desfășurată în parteneriat cu Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Suceava și găzduită de comuna Bogdănești.
Elevii suceveni și-au adjudecat cinci premii I, cinci premii II, patru premii III și 47 de mențiuni, cele mai mari punctaje fiind obținute de elevii Andrei Cristian Airinei, din Bogdănești, Daniel Todașcă, din Coșna, și Manuel Apostol, din Arbore, toți fiind distinși cu premiu special în valoare de 250 de lei, oferit de Primăria Bogdănești.
Totodată, au mai obținut premii I următorii: Alexandru Cozma, de la Școala Gimnazială Horodniceni, Andrei Cristian Airinei, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Bogdănești, Daniel Todașcă, de la Școala Gimnazială Coșna, Manuel Apostol, de la Școala Gimnazială Arbore, și Marian Jijie, de la Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu” Dumbrăveni. Premiile au fost asigurate de către Dedeman.
Președintele concursului a fost lect. dr. Marius Marchitan, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, subiectele fiind elaborate de Dan Popescu, directorul Colegiul „Ștefan cel Mare” Suceava, Cristian Amorăriței și Adrian Vieriu, tot de la liceul menționat.
Impresii despre concurs
La finalul celei de-a IX-a ediții a „Acoladei”, prof. Mihaela Jalobai, din Preutești, a declarat că „acest concurs capătă din ce în ce mai multă experiență, devine mai iubit de elevi, este foarte bine organizat, evaluarea este corectă, iar gazdele perfecte. Mulțumim tuturor organizatorilor.”
La rândul său, prof. Dumitru Andreica, din Vișeu de Sus, Maramureș, a mărturisit: „Particip ca invitat la cea de-a IX-a ediție și sunt surprins plăcut de organizare și de nivelul ridicat al concurenților”.
Pe lângă societatea Dedeman, în desfășurarea concursului s-a implicat și Editura Taida din Iași, care a oferit cărți pentru majoritatea concurenților. Aceasta a fost reprezentată, ca și la ediția trecută a concursului, de cunoscutul autor de manuale și culegeri de probleme Artur Bălăucă, care a oferit autografe premiaților. Anul acesta, Artur Bălăucă a fost însoțit de coautorul Cătălin Budeanu, profesor la Colegiul „Emil Racoviță” din Iași.
Potrivit prof. Vasile Solcanu, organizator al competiției, „toate cadrele didactice implicate sunt membri ai Societății de Științe Matematice din România, iar majoritatea au făcut parte din Comisia Națională de Organizare a Olimpiadei de Matematică. Aceasta prezență selectă este posibilă și datorită valorii concurenților, care sunt multipli laureați ai concursurilor și olimpiadelor de matematică. Nu trebuie uitată nici contribuția Ocolului Silvic Râșca, ce a oferit invitaților și truditorilor la concurs un moment de relaxare la o cabană din mijlocul pădurii. Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături, pentru realizarea la un înalt standard de profesionalitate a acestui eveniment”.



Recomandări

Un tânăr din Straja este șef de promoție la Universitatea de Construcții București – Căi Ferate, Drumuri și Poduri

Un tânăr din Straja este șef de promoție la Universitatea de Construcții București – Căi Ferate, Drumuri și Poduri
Un tânăr din Straja este șef de promoție la Universitatea de Construcții București – Căi Ferate, Drumuri și Poduri

Excelența în educație, răsplătită la Fălticeni: 72 de elevi vor fi premiați pentru rezultatele obținute la evaluarea națională și bacalaureat

Primăria și CL Fălticeni continuă tradiția de a premia elevii care au demonstrat excelență la evaluarea națională și bacalaureat
Primăria și CL Fălticeni continuă tradiția de a premia elevii care au demonstrat excelență la evaluarea națională și bacalaureat