Prăjituri de lux, create de vedete din lumea modei



Prăjituri de lux, create de vedete din lumea modei
Prăjituri de lux, create de vedete din lumea modei

Cei mai cunoscuți patiseri parizieni se întrec în a lansa ediții limitate ale unor dulciuri ce poartă semnătura unor creatori de modă cunoscuți sau au influențe din lumea modei, scrie Le Monde.
Ultimul accesoriu la modă pentru masa festivă de Crăciun este desertul cu influențe haute couture. Lanțul de patiserii Lenôtre a încredințat crearea „buturugii”, prăjitura tradițională de Crăciun a francezilor, designerului Lolita Lempicka, după ce, anterior, apelase la Nathalie Rykiel și Karl Lagerfeld. Îmbrăcată în frunze de iederă din pastă de migdale, buturuga semnată Lempicka a fost produsă în 1000 de exemplare. Prețul unei prăjituri este de 125 de euro, justificat prin folosirea unor ingrediente de zece ori mai scumpe decât cele folosite în mod normal, potrivit publicației franceze.
„Această experiență nu este cu mult diferită de ceea ce fac atunci când creez parfumuri, unde lucrez cu multe note dulci”, a explicat creatoarea.
După edițiile limitate de fursecuri semnate Chloé, patiseria La Grande Epicerie de Paris propune o mini-poșetă ornată cu trufe de ciocolată, pantofi de ciocolată și alte dulciuri cu aspect de accesorii.
Ladurée, o altă cofetărie de lux din capitala modei, a încredințat colecția de dulciuri de Crăciun creatoarei Anna Sui, care a venit cu ideea unor prăjituri în formă de cizme umplute cu fursecuri verzi, negre și roșii.
Maestrul patiser al casei Fauchon, Christophe Adam, a imaginat pentru ediția de sărbători un biscuite numit „Tout de Suite” care imită forma și mecanismul unui ruj de buze. De altfel, creatorii de la patiseria Fauchon au imaginat o serie de dulciuri în nuanțe aurii și argintii care vor fi puse în vânzare exclusiv pe 31 decembrie.