Prăjiturile cu lămâie și miere de tei sunt un desert care este simplu și rapid de preparat, delicioase și aromate și potrivite pentru mesele în familie.
Număr de porții: 4
Ingrediente pentru 12 prăjituri:
3 ouă
1 lingură de lapte
125 de grame de făină
1 pachet de praf de copt
coaja de la o lămâie (bio, de preferință, sau foarte bine spălată)
1 lingură de unt
Sirop: 250 de mililitri de apă, sucul de la două lămâi, 100 de grame de miere de tei
Pentru servire: frișcă, fructe de pădure proaspete
Mod de preparare:
Cuptorul se încălzește la 170°C.
Albușurile și gălbenușurile se separă. Gălbenușurile se bat spumă cu zahărul. Se adaugă coaja de lămâie, laptele, apoi, treptat, făina amestecată cu praf de copt.
Albușurile se bat spumă și se adaugă treptat în aluat.
Se ung cu unt forme de brioșe, care se umplu pe trei sferturi cu aluat. Se coc prăjiturile timp de 20 de minute.
Sucul de lămâie, mierea și apa se pun într-o cratiță și se aduc la punctul de fierbere, la foc mic. Siropul obținut se acoperă și se păstrează la cald.
După ce s-au copt, prăjiturile se scot din forme și se îmbibă bine cu sirop.
Se servesc cu frișcă și fructe de pădure proaspete.