Ingrediente:
Aluat:
12 linguri de zahăr
12 linguri de ulei
12 linguri de apă
1 plic de bicarbonat
1 căniță de cafea de suc de roșii
făină cât cuprinde
1 praf de sare
Umplutură:
10 mere rase cu coajă
1 zahăr vanilat
1 lingură de scorțișoară în pudră
8 linguri de zahăr
Preparare:
Se amestecă zahărul cu apa, sarea și uleiul. Separat, peste bicarbonat punem sucul de roșii și amestecăm. Amestecăm cele două compoziții. Adăugăm făina, formăm un aluat care să nu se lipească. Pe puțină făină, întindem două foi. Așezăm prima foaie în tava neunsă, înțepăm cu o furculiță și punem umplutura. Acoperim cu a doua foaie. Dăm la cuptor la 180 grade C, cam 15-20 de minute. Verificăm coptura cu scobitoarea.
Lăsăm să se răcească, presărăm zahăr pudră și scorțișoară. Poftă bună.
(sursa: www.reteteculinare.ro)