Ingrediente:
- 500 g biscuiți
- 250 g zahăr
- 100 g margarină
- 300 g rahat
- 300 ml apă
- 100 ml rom
- 50 g cacao
Pentru blat:
- 500 g biscuiți
- 175 g margarină
Preparare:
Pentru blat, topește margarina în care adaugi biscuiții dați prin mașina de nucă. Întinde totul într-o tavă în care ai întins o folie de aluminiu. Blatul trebuie să fie perfect întins. Se lasă la rece 50-60 min.
Într-o cratiță topește zahărul cu apă, cacao și margarină. Adaugă romul (esență de rom trei sticluțe mici) și lasă să se răcorească puțin.
Amestecă praful de biscuiți și rahatul, după care toarnă treptat siropul de zahăr. Compoziția astfel obținută răstoarn-o peste blatul de biscuiți. Presară deasupra nucă de cocos din belșug și păstrează prăjitura la rece.
(sursa: www.reteteculinare.ro)