Prăjitură de post cu coca-cola



Prăjitură de post cu coca-cola
Prăjitură de post cu coca-cola

– Bicarbonat de sodiu 2 lingurițe
– Cacao 40 grame
– Esențe (de rom, vanilie, lămâie, portocale…) 8 lingurițe
– Făină 3 căni
– Margarina Unirea Original 250 grame
– Nuca 350 grame
– Zahar pudră 200 grame
– Zahar tos 2 căni
– 4 linguri miere, 300 ml coca-cola, 8 linguri ulei, o cană apă, 4 lingurițe ness.
Mod de preparare:
1. Se așează zahărul într-un vas (o cană), se amestecă puțin câte puțin cu coca-cola, esență de rom, bicarbonatul, uleiul, mierea și 50 g nuci măcinate, la final, se adaugă făina. Se așează o hârtie pentru copt în tavă, se pune compoziția și se coace cam 35 minute.
2. Crema: într-un vas mic se caramelizează puțin zaharul tos (o cană), se adaugă încet apa și nucile care au fost prăjite și tăiate mici cu cuțitul. Se răcește, se adaugă 200 g margarină Unirea Original și ness-ul. Se așează apoi peste blatul rece.
3. Glazura: Se fierbe cam jumătate de ceașcă apă cu 50 g margarină și se toarnă foarte repede peste cacaua și zahărul pudră, așezate în prealabil într-un vas. Se răcește, se așează peste cremă și se ornează cu ness și nuci măcinate.
Micul secret al rețetei „Prăjitură de post cu coca-cola”: la cremă, când se caramelizează zahărul, trebuie caramelizat puțin, căci la adăugarea apei sar stropi și te poți frige, plus că se întărește repede și nu mai iese cum trebuie.
(sursa: http://www.secretulprajiturilor.ro/prajitura-de-post-cu-coca-cola-p1512.html)