Timp de preparare:
1 oră și 10 minute (complexitate redusă)
Ingrediente:
1 cană făină
1 cană griș
1 cană zahăr
1 plic praf de copt
Pentru sirop:
0,5 l apă
3 linguri zahăr
esența rom
un cub mic cât o nucă, margarină
mere
2 plicuri zahăr vanilat
scorțișoară
Mod de preparare: Merele se curăță și se dau pe răzătoare, apoi se amestecă cu zahărul vanilat și cu scorțișoara.
Se pune la fiert apa cu zahărul, iar când dă în clocot se stinge focul și se adaugă cubul de margarina și esența de rom.
Primele 4 ingrediente se amestecă bine. O tavă tapetată cu hârtie de copt se unge cu margarină și se pune apoi 1/2 din compoziția amestecată, se nivelează, adăugăm merele rase și apoi restul de compoziție. Deasupra se pune siropul făcut, așa cald, făcându-se găurele cu lingura pentru a intra bine siropul și la foaia de jos. Se pudrează cu scorțișoară deasupra.
Se dă la cuptorul dinainte încălzit aproximativ o oră, până se face proba cu scobitoarea și aceasta rămâne uscată. Se lasă să se răcească, se pudrează cu zahăr praf și se taie în forma dorită.
(www.gustos.ro)