Ingrediente:
1 cană făină
1 cană griș
1 cană zahăr
1 plic praf de copt
0,5 l apă
3 linguri zahăr
esență rom,
un cub mic cât o nucă de margarină pentru siropul de zahăr
mere
2 plicuri zahăr vanilat
scorțișoară
100 g margarină
Timp de preparare:
1 oră și 10 minute (complexitate redusă)
Mod de preparare:
Merele se curăță și se dau pe răzătoare, apoi se amestecă cu zaharul vanilat și cu scorțișoară.
Se pune la fiert apa cu zahărul, iar când dă în clocot se stinge focul și se adaugă cubul de margarină și esența de rom.
Primele 4 ingrediente (făină, griș, zahăr, praf de copt) se amestecă bine. O tavă tapetată cu hârtie de copt se unge cu margarină și se pune apoi 1/2 din compoziția amestecată, se nivelează, adăugăm merele rase și apoi restul de compoziție. Deasupra se pune siropul făcut, așa cald, făcându-se găurele cu lingura pentru a intra bine siropul și la foaia de jos. Se pudrează cu scorțișoară deasupra.
Se dă la cuptorul dinainte încălzit aproximativ o oră, până se face proba cu scobitoarea și aceasta rămâne uscată. Se lasă să se răcească, se pudrează cu zahăr praf și se taie în forma dorită.
(sursa: www.gustos.ro)