8 porții – 70 minute
- 4 gutui
- 2 căni făină
- 2 ouă
- 1 cană zahăr
- 50g unt
- 1 cană lapte
- 1/2 cană ulei
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 linguriță praf de copt
- un vârf de cuțit sare
Puneți într-un castron făina împreună cu jumătate din cantitatea de zahăr, adăugați ouăle, laptele, uleiul, praful de copt, zahărul vanilat, sarea și omogenizați bine. Ungeți o tavă de cuptor cu unt, tapeta-ți-o cu zahărul rămas, apoi puneți gutuile curățate și tăiate în feliuțe. Peste acestea turnați aluatul pregătit și puneți tava în cuptorul încins. Coaceți prăjitura 45 de minute, la foc potrivit spre mic, apoi răsturnați-o, astfel încât partea de dedesubt să devină fața prâjiturii.
(Georgeta Boeru – București)