La Galați

Prăjitura cu dovleac, fără zahăr, gluten și aditivi a studenților USV, premiată la un concurs de produse inovative



„Douce Citrouille”, prăjitura cu dovleac, fără zahăr, fără gluten și fără aditivi, concepută de studenți ai Facultății de Inginerie Alimentară (Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava) a obținut premiul al III-lea
„Douce Citrouille”, prăjitura cu dovleac, fără zahăr, fără gluten și fără aditivi, concepută de studenți ai Facultății de Inginerie Alimentară (Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava) a obținut premiul al III-lea

Douce Citrouille”, prăjitura cu dovleac, fără zahăr, fără gluten și fără aditivi, concepută de studenți ai Facultății de Inginerie Alimentară (Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava) a obținut premiul al III-lea în cadrul competiției pentru crearea de produse alimentare inovative – ”Ecotrohelia”. Echipa formată din studenții George Andrei, Olga Benderschi, Iulia-Andreea Ciornei, Paul-Vlad Costan Sprivac, Dumitrița Flaiș și Larisa-Gabriela Leontică a fost coordonată de conf. univ. dr. ing. ec. Adriana Dabija și șef lucr. dr. ing. Amelia Buculei.
Managerul echipei care a creat produsul „Douce Citrouille”, Andrei George, a declarat: „Acest concurs a însemnat mai mult decât motivația de a câștiga, mai mult decât munca depusă, a însemnat dorință, viziune, perseverență, pasiune”.
A VII-a ediție a concursului s-a desfășurat în perioada 29-31 mai, la Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galați. Acesta este organizat sub tutela Ministerului Educației Naționale, cu sprijinul Asociației Specialiștilor din Industria Alimentară și platforma Food for life. Ediția din acest an a reunit 16 echipe de studenți din centrele universitare Suceava, Galați, București, Sibiu, Cluj-Napoca, Târgoviște, Oradea, Miercurea Ciuc și Iași.
Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a participat cu trei echipe de studenți, iar cele trei produse au fost apreciate de către juriul competiției, format din reprezentanți ai unor importante companii cu profil alimentar din România.
Echipa formată din studenții Ioana Boștiog, Loredana-Florentina Chirilă, Andreea-Florentina Chițac, coordonată de șef lucr. dr. ing. Laura Apostol și șef lucr. dr. ing. Ancuța Prisacaru, s-a prezentat cu produsul „Cheesechyp”, preparat de patiserie cu cremă de telemea, salvie și cimbru cu glazură de dulceață de ardei iute.
Echipa din care au făcut parte studenții Laura-Mihaela Neacșu, Natalia Reciulschi, Simona Cătălina Hîrtie a fost coordonată de asist. univ. dr. Andrei Lobiuc. Studenții s-au înscris în competiție cu produsul ”Del’ice”, o înghețată raw vegană, fără aditivi, fără gluten și cu probiotice.
Cele două produse au fost premiate de către companiile din industria alimentară prezente la eveniment, astfel produsul „Cheesechyp” a primit un premiu special din partea companiei Expertarom, iar produsul ”Del’ice” a primit un premiu special din partea companiei Boromir S.A. Team.
Nu este pentru prima dată când studenții Facultății de Inginerie Alimentară câștigă premii la „Ecotrophelia”. În 2013, 2014 și 2016, echipele FIA au câștigat marele premiu la faza națională a concursului și au participat la etapele internaționale.


Prăjitura cu dovleac, fără zahăr, gluten și aditivi a studenților USV, premiată la un concurs de produse inovative
Prăjitura cu dovleac, fără zahăr, gluten și aditivi a studenților USV, premiată la un concurs de produse inovative
Prăjitura cu dovleac, fără zahăr, gluten și aditivi a studenților USV, premiată la un concurs de produse inovative
Prăjitura cu dovleac, fără zahăr, gluten și aditivi a studenților USV, premiată la un concurs de produse inovative
„Douce Citrouille”, prăjitura cu dovleac, fără zahăr, fără gluten și fără aditivi, concepută de studenți ai Facultății de Inginerie Alimentară (Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava) a obținut premiul al III-lea
„Douce Citrouille”, prăjitura cu dovleac, fără zahăr, fără gluten și fără aditivi, concepută de studenți ai Facultății de Inginerie Alimentară (Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava) a obținut premiul al III-lea


Recomandări

Studenți USV, premiați la Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești Galați 2025

Studenta Elena Bejenaru a obținut de asemenea Premiul I la Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești de la Galați
Studenta Elena Bejenaru a obținut de asemenea Premiul I la Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești de la Galați