Șoseaua Transrarău sau „Drumul comorilor”, cum mai este denumit acest traseu turistic, va fi supravegheată în permanență de polițiști și angajați ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare (ITRSV), care vor avea aici un post de pază non-stop.
Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat, ieri, că împreună cu cele două instituții a decis această măsură, după ce în spațiul public au fost difuzate mai multe imagini cu camioane grele încărcate cu bușteni care circulau pe Transrarău. Mai mult, chiar bariera de limitare pentru înălțime și tonaj instalată de administratorul drumului, Consiliul Județean Suceava, a fost supraînălțată de transportatorii de bușteni pentru a permite accesul camioanelor. „Este un drum turistic și pentru localnici, destinat exclusiv circulației cu autoturisme, bicicliștilor și drumețiilor montane. Dacă altfel nu se poate, îl vom păzi permanent”, a declarat Sinescu.
„Drumul comorilor” face legătura între Pojorâta și Chiril traversând Munții Rarău și ajunge până la o altitudine de 1.400 m, înlesnind accesul spre Cabana Rarău, spre Valea Bistriței, precum și spre celebrele monumente ale naturii “Pietrele Doamnei”. Amatorii de turism religios îl pot utiliza pentru a ajunge la Schitul Rarăul-Chiril și la Schitul Corlățeni, adiacent drumului județean către Izvorul Alb.
Întreg traseul este asfaltat și marcat, cu finanțare prin Programul Operațional Regional și de Consiliul Județean Suceava. De la inaugurarea drumului modernizat, mii de turiști l-au folosit pentru a ajunge în unul dintre cele mai spectaculoase locuri din țară.
Intervenție
Post de pază permanent pe Transrarău, din cauza transportatorilor de bușteni
