6-8 portii 45 minute
- 6-8 știuleți de porumb
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 ardei grași roșii
- 2 ardei grași galbeni
SOSUL:
- 1/2 linguriță coajă rasă de lămâie
- 2 linguri suc de lămâie
- 3 linguri oțet de mere
- 1 linguriță boia dulce de ardei
- 1 cățel de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță zahăr
- ±sare, piper
ORNARE:
- 1 leg. frunze de ceapă verde
- 1 leg. frunze de coriandru
- câteva frunze de salată
Ungeți cu ulei știuleții de porumb și ardeii grași, întregi sau tăiați în fâșii. Coaceți-i la cuptor până se rumenesc uniform. Presărați-i cu sare. Lăsați-i la răcit. Cu ajutorul unui cuțit radeți boabele de porumb într-un castron. Curățați pielița de pe ardei și tăiați-i în bucăți potrivite. Amestecați coaja și sucul de lămâie cu oțetul, boiaua, usturoiul pisat, zahăr, sare și piper proaspăt măcinat. Adăugați ulei de măsline, picătură cu picătură, amestecând încontinuu, ca la maioneză. Turnați amestecul peste porumbul și ardeii puși într-un castron. Ornați cu verdețurile tăiate mărunt.