Divergențele apărute între cei doi magistrați de la Curtea de Apel Suceava care au analizat dosarul privind infracțiunile comise de agentul de poliție Dănuț Păun au fost soluționate în final în defavoarea acestuia. Pentru că judecătorii nu au ajuns la nici o concluzie a fost nevoie de numirea unei a treia persoane. Cu un vot de doi la unu, agentul Dănuț Păun a fost găsit vinovat pentru infracțiunea de înșelăciune, faptă pentru care a primit o condamnare de opt luni de închisoare, dar și pentru infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, pentru care a fost amendat cu 500 de lei.
Pedeapsa de opt luni nu va fi executată în penitenciar pentru că este cu suspendare, iar polițistul are și un termen de încercare de 2 ani și 8 luni, perioadă în care nu are voie să mai comită alte fapte pentru a nu-i fi anulată suspendarea executării pedepsei.
Decizia de ieri a Curții de Apel Suceava este definitivă, ceea ce înseamnă că agentul Dănuț Păun își va pierde locul de muncă.
Agentul Dănuț Păun a fost trimis în judecată în toamna anului trecut pentru că a decontat, timp de patru ani, de la Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, chirii fictive.
În prima fază, Tribunalul Suceava l-a achitat pe inculpat pentru două infracțiuni și i-a aplicat o amendă administrativă de 1.000 de lei.
Dănuț Păun, în vârstă de 29 de ani, cu domiciliul în municipiul Fălticeni, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava pentru infracțiunile de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Potrivit actelor de sesizare a instanței de judecată, în perioada 31 martie 2009 – 31 martie 2013, polițistul Păun a falsificat cinci contracte de închiriere sau subînchiriere a unei case din Mălini, deși nu a locuit în acel imobil și nici nu a plătit în realitate chiria decât în primele luni ale anului 2009. În acea perioadă, el a achitat câte 100 de lei pe lună, deși în realitate deconta de la IPJ Suceava sume cuprinse între 400 și 600 de lei.
Măsura de achitare de la Tribunalul Suceava a fost influențată și de faptul că prejudiciul a fost recuperat în totalitate. În plus, instanța a mai dispus anularea mai multor înscrisuri falsificate, respectiv contractele de închiriere.