Sucevencele pot apela cu încredere la serviciile Policlinicii Bethesda, unde pot să-și facă o colposcopie la un aparat performant. Colposcopia permite depistarea modificărilor precanceroase și canceroase de la nivelul tractului genital inferior. Colposcopul performant achiziționat de Policlinica Bethesda are rolul de a mări imaginea de mai multe ori și este plasat în afara organismului.
Într-o conferință de presă organizată ieri, la sediul Policlinicii Bethesda, dr. Mihaela Pantea, medic specialist la secția de obstetrică-ginecologie, a explicat: „colposcopia este o metodă de vizualizare a colului uterin, vaginului și vulvei cu ajutorul unui microscop binocular numit colposcop. Colposcopia nu este un examen care trebuie efectuat de urgență și nu trebuie programată în timpul menstruației, momentul optim pentru această procedură este între zilele 8-12 ale ciclului menstrual, când mucusul cervical este clar și mai puțin vâscos”.
Recoltarea testului Papanicolau înainte de efectuarea colposcopiei nu este recomandată
Dr. ginecolog Mihaela Pantea a completat căla femeile aflate la menopauză se administrează un tratament local estrogenic timp de 2-3 săptămâni înainte de efectuarea colposcopiei. „Se evită cu 48 de ore înainte de colposcopie: ovulele, cremele vaginale, tampoanele, spălăturile vaginale și contactele sexuale. Este de dorit ca examenul colposcopic să se practice când avem deja un rezultat citologic. Recoltarea testului Papanicolau înainte de efectuarea colposcopiei nu este recomandată, pentru că duce la îndepărtarea unor celule, în special din zonele displazice, și la apariția unor mici sângerări care pot împiedica vizualizarea leziunilor.”, a mai precizat medicul specialist Pantea.
Colposcopia este o procedură neinvazivă, nedureroasă, iar examinarea durează în medie 15-20 de minute.
Investiții de circa 30.000 de euro la cabinetul de cardiologie
Odată cu venirea în echipa de specialiști a Policlinicii Bethesda a dr. Violeta Adina Pîrvu, medic specialist, cabinetul de cardiologie a fost dotat cu aparatură de ultimă generație, printre care Holter EKG, Holter TA și un aparat de testare computerizată la efort.
Managerul Policlinicii și Spitalului privat Bethesda Suceava, dr. Ștefan Pușcașu, a declarat ieri că „mai întâi trebuie să ai specialistul, medicul, și după aceea să faci investiții. Cabinetul de cardiologie era dotat, dar odată cu venirea dr. Violeta Adina Pîrvu am cumpărat ceea ce ea ne-a cerut, aparatură performantă, de ultimă generație, cu multiple întrebuințări. Valoarea ultimelor investiții la secția de cardiologie a policlinicii se ridică la circa 30.000 de euro, pentru că noi credem că doar investind în specialiști și în aparatură se poate face o medicină performantă”. Cabinetul de cardiologie din Policlinica Bethesda este dotat cuEKG computerizat, Ecocardiografie Doppler, Holter EKG, Holter TA, Testare computerizată la efort, ultimul fiind un aparat recomandat și sportivilor.
Dr. Violeta Adina Pîrvua explicat că monitorizarea Holter EKG și Holter TA este o metodă modernă de urmărire a EKG (electrocardiogramă) și TA (tensiune arterială) simultan, inclusiv în timpul nopții, la domiciliu.
„Folosind un dispozitiv ușor cu memorie digitală care este purtat de pacient, se înregistrează date esențiale pentru diagnostic, care nu se pot obține altfel (variații tensionale semnificative, tulburări de ritm și conducere ale cordului, modificări ischemice apărute în cursul nopții sau la efort fizic sau intelectual)”, a spus dr. Pîrvu.
Investiții
Policlinica Bethesda a achiziționat un colposcop performant
