Ingrediente la 4 portii – 170/150/100g/portii
– Piept de pui – 0.6 kg ;
– Ciuperci proaspete – 0.2 kg ;
– Galuste de faina – 0.4 kg ;
– Radacinoase – 0.2 kg ;
– Dovlecei – 0.3 kg ;
– Sos de smantana – 0.4 kg ;
– Cognac – 0.08 l ;
– Curry – 0.01 kg ;
– Usturoi – 0.04 kg ;
– Ulei – 0.2 l ;
– Ou – 1 buc ;
– Faina – 0.06 kg ;
– Sare, piper.
Proces tehnologic
Operatii preliminarii
Se prepara galustele din faina. Morcovii se spala, se curata si se taie bare. Dovlecelul se curata, se spala si se taie. Se prepara sosul de smantana. Usturoiul se curata si se toaca marunt.
Tehnica de preparare
Se trage la tigaie radacinoasele si dovlecelul dupa care se adauga galustele.
Separat se prepara sosul alb cu cognac si curry. Se bate pieptul de pui si umple cu ciupercile rumenite cu usturoiul si condimente. Se da prin faina, ou si se prajeste. Se feliaza pieptul de pui, se aseaza pe sos.
Mod de servire si prezentare
Pieptul taiat in doua asezat pe sos se serveste ca fel principal pe platou cu garnitura.
Bucătar: Constantin Grigoraș

Reteta zilei este oferita de Continental Hotels
