Studiu

Plante chinezești contra Parkinson



Un studiu efectuat recent a lăsat să se înțeleagă faptul că plantele medicinale originare din China ar putea juca un rol important în tratarea maladiei Parkinson. În urma unor experimente, oamenii de știință au ajuns la concluzia că unele plante medicinale chinezești, anumite extracte din rădăcini de plante și scoarță de copac sunt ingrediente naturale valoroase întrucât pot oferi leacuri pentru boli precum maladia Parkinson, dar și pentru sindromul colonului iritabil.
Un experiment în acest sens a fost realizat de o echipă condusă de Li Min, o specialistă în domeniul medicinei tradiționale chinezești.
Studiile efectuate au fost concentrate pe proprietatea acestor plante de a trata maladia Parkinson, aceasta reprezentând o problemă cu care se confruntă din ce în ce mai multe persoane cu vârste înaintate și nu numai. În cadrul experimentelor realizate a fost folosit un grup de 115 voluntari, care s-au supus unor teste timp de 13 săptămâni. Dintre aceștia, unora li s-a administrat o combinație de plante medicinale chinezești, în timp ce alții au primit o combinație aleatorie de plante. Rezultatele au arătat că, în cazul voluntarilor care au făcut tratamentul cu plante chinezești, calitatea somnului s-a îmbunătățit considerabil, în timp ce vorbirea a devenit și ea mai fluentă.
După cum se știe, simptomele maladiei Parkinson (tremor muscular, încetineală în mișcare și rigiditate) sunt provocate de deteriorarea progresivă a celulelor cerebrale responsabile cu producția de dopamină (unul dintre principalii neurotransmițători de la nivelul sistemului nervos, o substanță care transmite informațiile între neuroni).
Li Min susține că autofagia – un fel de moarte programată a celulelor – ar putea fi singurul proces care poate elimina proteinele anormale care apar în interiorul celulelor, iar acest proces poate fi promovat tocmai prin efectele plantelor medicinale. „Pentru a putea trata maladia Parkinson va trebui să explorăm aceste posibilități și să aflăm mai multe despre cum acționează plantele medicinale în procesul de autofagie”, a explicat Li Min.