Plăcinta dobrogeană a Chiraței



Plăcinta dobrogeană a Chiraței
Plăcinta dobrogeană a Chiraței

Intreb un localnic, apoi un bucatar, apoi un turist cu ce aliment ar asocia vacanta estivala. „Cu braga” – imi raspunde cel dintai. „Cu o salata de fructe de mare”, zice si-al doilea, gata sa-mi faca o demonstratie de arta culinara. „Cu hamsii prajite”, ii tin isonul toate neamurile turistului cu slapii plini de nisip. Ravasesc amintirile in cautarea unui raspuns mai… personal. Si-mi aduc aminte de prima mea vara la mare, de casa gazdei mele din Mangalia, cu dusul improvizat in gradina cu ajutorul unui butoi plin cu apa incalzita de soare. E mult-mult de-atunci. Dar nu atat de mult incat sa nu-mi aduc aminte de placinta dobrogeana facuta de tanti Chirata. Stiu ca mai am reteta notata pe undeva…
Se face un aluat din 300 g de faina, sare, 30 g de unt si apa calduta. Se lasa la rece timp de 30 de minute, dupa care se intinde, se unge cu unt, se impatureste si se da din nou la frigider. Se procedeaza ca pentru un aluat de foitaj, impaturindu-l in mai multe randuri si lasandu-l de fiecare data la rece cate 20-30 de minute.
Citește articolul integral pe Antena satelor



Recomandări

Cockteil…cu amor, umor și poezie. Dez-mahmureală (2)

Leonardo Badea, Prim-viceguvernator BNR: O abordare diferită a creșterii economice în România: dincolo de ritm contează evitarea dezechilibrelor și a capcanei venitului mediu

Leonardo Badea, Prim-viceguvernator BNR: O abordare diferită a creșterii economice în România: dincolo de ritm contează evitarea dezechilibrelor și a capcanei venitului mediu
Leonardo Badea, Prim-viceguvernator BNR: O abordare diferită a creșterii economice în România: dincolo de ritm contează evitarea dezechilibrelor și a capcanei venitului mediu

Ce rol au ouăle în plăcintele sau prăjiturile cu brânză. Rețetă plăcinte cu brânză telemea și ouă