Ingrediente:
Foi de plăcintă, 1kg mere, 200gr zahăr, 100gr nucă de cocos rasă, stafide, zeama de lămâie, vanilie, scorțișoară, 100 gr. margarină
Instrucțiuni:
1 . Spălăm, curățăm merele și apoi le tăiem în bucățele mici.
2 . Punem merele într-un castron cu zahărul și zeama de la o lămâie, unde le lăsăm câteva ore.
3 . Stoarcem merele și le amestecăm cu nucă de cocos rasă, stafidele, scorțișoară și vanilia.
4 . Acest amestec îl întindem pe foile de plăcintă unse cu margarină, rulăm, apoi le așezăm într-o tavă unsă sau cu hârtie pentru copt.
5 . Ungem fiecare rulou cu grăsime și presărăm cu puțin zahăr.
6 . Le coacem la un foc potrivit.
7 . După ce s-a copt și răcit o tăiem în bucăți potrivite.
(Sursa http://mihay.z1.ro/Retete_Culinare.htm)