Pilaf cu pipote de pui



Pilaf cu pipote de pui
Pilaf cu pipote de pui

6 porții – 70 minute

  • 350g orez
  • 400g pipote de pui
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grași
  • 100ml ulei
  • 1 leg. pătrunjel
  • ± sare, piper

Fierbeți pipotele de pui în 2 l apă sărată, după 30 de minute scurgeți-le de apă (apa păstrați-o), tăiați-le în feliuțe și prăjiți-le în ulei, la foc mic, împreună cu ceapa și morcovul, tocate mărunt. După 15 minute, adăugați ardeiul gras tăiat în cubulețe și orezul spălat în 2-3 ape. Puneți zeama în care au fiert pipotele și lăsați să fiarbă la foc mic, până când orezul absoarbe toată zeama. Adăugați verdeața tocată mărunt și potriviți de sare și piper.
(Doina Panait – Timișoara)