Piept de pui umplut în croissant



Piept de pui umplut în croissant
Piept de pui umplut în croissant

4 porții – 60 minute

  • 2 piepți de pui
  • 500g aluat de foitaj
  • 400g ciuperci pleurotus proaspete
  • 1 cățel de usturoi
  • 100ml ulei
  • 1 leg. pătrunjel
  • 1 ou
  • ± sare, piper

1. Toacă mărunt ciupercile pe care le-ai curățat și spălat. Toacă mărunt și usturoiul.
2. Pune ciupercile tocate într-o tigaie împreună cu uleiul, usturoiul și pătrunjelul tocat și călește-le 15 minute
3. Pieptul de pui curățat de pielițe, spălat și scurs de apă, taie-l, astfel încât în fiecare bucată de piept să poți pune umplutura.
4. Pune în fiecare bucată de piept câte 2 linguri de ciuperci călite și condimentează cu sare și piper.
5. Întinde foitajul într-o foaie de 3-4 mm, apoi tai-o pe lung în 4 fâșii de circa 3-4 cm. Înfășoară câte o bucată de piept în fiecare fâșie de aluat.
6. Unge cornurile cu ou bătut, apoi pune-le într-o tavă mai mare stropită cu apă și coace-le în cuptorul încins, la foc potrivit, circa 40 de minute.
7. Pieptul de pui umplut în croissant se servește cald cu garnitură de soté de legume.