Odată cu venirea verii, nutriționiștii britanici recomandă preparatele bucătăriei mediteraneene, renumite atât pentru savoare, cât și pentru valoarea lor nutrițională, informează dailymail.co.uk.
Ingrediente:
patru bucăți de piept de pui fără oase și fără piele
patru linguri de sos pesto
85 de grame de brânză Mascarpone
4 linguri de ulei de măsline
100 de grame de cuburi de pâine uscată
100 de grame de tomate
o mână de semințe de pin
o mână de frunze de busuioc
o lingură de pesmet
Mod de preparare
1. Încălziți cuptorul la 180-200 de grade Celsius. Folosiți un cuțit ascuțit pentru a tăia pe lungime fiecare piept de pui, pentru a forma astfel un fel de buzunar.
2. Amestecați sosul pesto cu crema de brânză Mascarpone, apoi introduceți câte un sfert din acest amestec în fiecare buzunar al celor patru bucăți de piept de pui și neteziți fanta de închidere.
3. Turnați puțin ulei de măsline peste fiecare piept de pui. Puneți cuburile de pâine pe un platou întins și turnați peste ele ulei de măsline.
4. Puneți bucățile de piept de pui pe platou și presărați deasupra lor pesmetul. Așezați bucățile de piept de pui într-o tavă unsă cu ulei de măsline, împreună cu tomatele. Turnați deasupra lor restul de ulei.
5. Introduceți tava în cuptor, la temperatura indicată, timp de 20-25 de minute, până când pieptul de pui capătă o crustă de culoare arămie și este bine copt. Presărați deasupra semințele de pin și reintroduceți tava în cuptor pentru încă două minute.
6. Presărați frunzele de busuioc deasupra și serviți acest preparat împreună cu cartofi sau cu pâine.