Piept de pui cu grâu



Piept de pui cu grâu
Piept de pui cu grâu

4 porții – 40 minute

  • 2 piepți de pui mai mari
  • 400g grâu
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 4 linguri ulei
  • 100g stafide
  • 1 ardei iute
  • 1 leg. pătrunjel verde
  • 1 lămâie
  • ± sare, piper

Taie carnea în bucăți mai mici și condimenteaz-o. Înfășoar-o într-o folie și pune-o la frigider pentru 15 minute. Curăță zarzavatul, taie-l în cubulețe și pune-l la fiert împreună cu grâul ales și spălat în mai multe ape. Încinge 3 linguri ulei în tigaie, prăjește bine ardeiul iute tăiat în felii. După 3 minute, scoate ardeiul din ulei și prăjește bucățile de carne. Scoate carnea pe farfurii încălzite și servește-o cu grâul fiert, în care ai adăugat și stafidele cu 10 minute înainte de a fi gata. Grâul trebuie bine scurs de apă și stropit cu ulei amestecat cu zeamă de lămâie.
Presară deasupra pătrunjel verde tocat fin și coajă rasă de lămâie.