4 porții – 40 minute
- 2 piepți de pui mai mari
- 400g grâu
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 4 linguri ulei
- 100g stafide
- 1 ardei iute
- 1 leg. pătrunjel verde
- 1 lămâie
- ± sare, piper
Taie carnea în bucăți mai mici și condimenteaz-o. Înfășoar-o într-o folie și pune-o la frigider pentru 15 minute. Curăță zarzavatul, taie-l în cubulețe și pune-l la fiert împreună cu grâul ales și spălat în mai multe ape. Încinge 3 linguri ulei în tigaie, prăjește bine ardeiul iute tăiat în felii. După 3 minute, scoate ardeiul din ulei și prăjește bucățile de carne. Scoate carnea pe farfurii încălzite și servește-o cu grâul fiert, în care ai adăugat și stafidele cu 10 minute înainte de a fi gata. Grâul trebuie bine scurs de apă și stropit cu ulei amestecat cu zeamă de lămâie.
Presară deasupra pătrunjel verde tocat fin și coajă rasă de lămâie.