Broccoli… morcovi… lapte… Ce au în comun? Sunt atât de diferite… dar toate sunt sursa unei vitamine care are rolul de a-ți asigura sănătatea pielii și de a te feri de efectele îmbătrânirii și ale poluării – vitamina A.
Vitamina A este un antioxidant care reduce ridurile, iritațiile, infecțiile, asigurând astfel tinerețea și frumusețea pielii pe o perioadă îndelungată.
Iată câteva sfaturi utile:
Aleargă după verde și portocaliu
Legumele și fructele portocalii sau verzi sunt bogate în caroten, iar organismul tău transformă această substanță în Vitamina A. Încearcă să mănânci portocaliu – cartofi dulci, morcovi, piersici și verde – spanac, broccoli, salată pentru ca pielea ta să fie elastică și catifelată.
Evita excesul de vitamina A
Vitamina A dizolvă grăsimea din țesuturi, dar în cantități mari ea devine toxică. Simptomele surplusului de vitamina A sunt asemănătoare cu cele ale tumorilor pe creier: dureri de cap, vedere neclară, dureri ale oaselor și articulațiilor, deshidratarea pielii și diminuarea apetitului. De aceea, este recomandat să eviți să iei suplimente bogate în vitamina A. Mai bine focalizează-ți atenția asupra fructelor și legumelor.
Diversifică-ți meniul
Prea mult caroten în organism îți poate schimba culoarea pielii. Ea devine gălbuie în special în zona palmelor și a tălpilor, dar nu-ți face griji! Acest efect secundar nu este de durată și nici nu reprezintă un pericol medical real. Îngălbenirea pielii se datorează lipsei de variație din alimentația ta (aceasta se întâmplă de cele mai multe ori la copiii mici cărora le place piureul de morcovi sau cartofi dulci).
Folosește cosmetice
Pentru a scăpa de riduri și pentru a te bucura de frumusețea pielii tale, folosește creme bogate în vitamina A și ai grijă, în același timp, ca alimentația ta să fie corespunzătoare.
Sursa www.idieta.ro
