Consumul zilnic a aproximativ 40 g de migdale are numeroase beneficii pentru sănătate și frumusețe, arată un studiu recent: reduce volumul grăsimii de pe picioare și din jurul taliei și micșorează nivelul colesterolului, reducând astfel riscul bolilor de inimă.
Studiul, finanțat de către Almond Board of California, a fost realizat la Pennsylvania State University, unde cercetătorii au comparat, timp de 12 săptămâni, dietele a 52 de adulți de vârstă mijlocie, care erau supraponderali și aveau colesterolul mărit. Rezultatele au fost publicate în Journal of the American Heart Association.
Jumătate dintre subiecți au mâncat zilnic, ca parte a alimentației lor, o brioșă cu banane, iar celalaltă jumătate a consumat, în locul brioșei, 42 grame de migdale.
În ciuda faptului că nu s-a constatat nicio diferență între cele două grupuri ceea ce privește greutatea, cercetătorii au observat totuși că, la participanții care consumaseră migdale, scăzuse semnificativ circumferința taliei și cantitatea de grăsime de la nivelul abdomenului și al picioarelor
De asemenea, consumul de migdale a dus la scăderea nivelului de colesterol din sânge, reducând astfel riscul bolilor de inimă.
42 g de migdale conțin 160 de calorii și furnizează organismului proteine, fibre, vitamine , minerale și grăsimi sănătoase.
Sursa: Mail Online