Toamna anului 1532. O veste înspăimântătoare țâșnește ca fulgerul din cetatea de scaun a Bucureștilor și se răspândește ca gândul până în cele mai îndepărtate unghere ale Țării Românești: „Au pierit Vlad Vodă, fiul lui Vlăduț Vodă!”.
Vorba apare limpede. Împrejurările morții sunt însă tulburătoare. Voievodul ieșise la plimbare după un chef prelungit și ajunsese mai jos de reședința sa domnească, la locul ce se cheamă Popești. Acolo Dâmbovița făcea vad mare și adânc cât l-a cuprins pe domnul Țării Românești în pânzele sale și nu i-a mai dat drumul.
Povestirile și monografiile istorice, culegerile de ghicitori și proverbe, Biblia povestită copiilor, sunt doar câteva dintre temele și preocupările literare ale autorului devenite bibliografie școlară, recomandată atât elevilor, cât și profesorilor din învățământul primar și gimnazial.
Printre titlurile apărute se numără celebra serie „Istoria neamului românesc”, care include titlurile „Dacii nemuritori”, „Romanii”, „Decebal și Traian”, „Întemeietorii”, „Boierii și Domnitorii” și „Fanarioții”, volumul de legende și povestiri „Inimi de viteji” și două cărți dedicate celor mici și pasionați de istorie, „Istoria medievală a lumii pentru toți copiii” și „Istoria modernă a lumii pentru toți copiii”.
Sursa: www.ideeaeuropeana.ro