Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, miercuri, referitor la prețul ouălor, că acesta „s-a potolit” și că a constatat că, în unele magazine, „lucrurile s-au îmbunătățit din punctul de vedere al prețurilor”, informează Mediafax.
„Am observat un lucru extrem de interesant: s-a potolit acest preț. Era cât pe aici să rupă și tavanul în unele magazine. Noi nu putem sta indiferenți, nu putem sta stană de piatră în fața unei asemenea situații. Am constatat că în unele magazine lucrurile s-au îmbunătățit din punctul de vedere al prețurilor”, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii.
Petre Daea a mai precizat că a analizat motivele care au dus la scumpirea ouălor, spunând că nu este normal ca un ou cumpărat cu 50 de bani de la fermă să ajungă pe raftul magazinelor la un preț dublu.
„Ne-am dus în ferme, am discutat cu reprezentanții fermierilor și am analizat elementele de cost de producție (furaj, medicamente, manopera, energie), iar costul e de 36 de bani. De la costul de producție, oul pleacă apoi ambalat. Furnizorul îl aduce în magazin la prețul de 52 de bani. De aici și până la un leu am căutat explicații. Pe unele le-am găsit, pe altele nu. Negăsind explicațiile, am solicitat sprijinul Consiliului Concurenței”, a completat ministrul Agriculturii.