Peștele care previne astmul, artrita și boala Alzheimer



Scump dacă e cumpărat proaspăt, dar destul de ieftin dacă e luat în stare conservată, acest aliment reprezintă o importanță sursa de sănătate pentru organism, fiind un protector de nădejde împotriva maladiilor.
Tonul, un pește de apă sărată ce face parte din tribul Thunnini, un sub-grup al familiei macroului, este considerat a fi unul dintre cei mai sănătoși pești, consumul său fiind recomandat de numeroși nutriționiști.
Motivul pentru care este atât de apreciat este conținutul ridicat de acizi grași Omega-3 și de acid docosahexanoic (DHA). Acești acizi s-au dovedit a fi benefici pentru sistemul cardiovascular, având și rol de protectori ai organismului.
Printre beneficiile pe care acizii grași Omega 3 din ton le aduce se număra protejarea plămânilor împotriva astmului, a creierului împotriva maladiei Alzheimer și adeclinului cognitiv și a articulațiilor împotriva artitrei. Mai mult, studiile arată că acești acizi au proprietăți anti-cancer.
Tonul este, în același timp, bogat în seleniu, un oligoelement ce, în cantități reduse, are efecte benefice asupra sănătății. Acesta este un antioxidant biologic ce previne lezarea și distrugerea celulelor, iar o serie de date îl corelează cu scăderea mortalității prin cancer. Relația seleniului cu bolile cardiovasculare nu a fost încă pe deplin clarificata, dar se pare că ar ameliora cardiomiopatiile, ischemiile și sindroamele anemice.
Surse: antenasatelor.ro, kfetele.ro



Recomandări

Peștele gras, legumele cu frunze verzi, carnea de porc, nucile și fasolea ajută să ne păstrăm ochii sănătoși

Peștele gras, legumele cu frunze verzi, carnea de porc, nucile și fasolea ajută să ne păstrăm ochii sănătoși. Foto protv.ro
Peștele gras, legumele cu frunze verzi, carnea de porc, nucile și fasolea ajută să ne păstrăm ochii sănătoși. Foto protv.ro

Peștele gras, legumele cu frunze verzi, carnea de porc, nucile și fasolea ajută să ne păstrăm ochii sănătoși

Peștele gras, legumele cu frunze verzi, carnea de porc, nucile și fasolea ajută să ne păstrăm ochii sănătoși. Foto protv.ro
Peștele gras, legumele cu frunze verzi, carnea de porc, nucile și fasolea ajută să ne păstrăm ochii sănătoși. Foto protv.ro