Mâncare de post

Pește prăjit cu sos de lămâie



Pește prăjit cu sos de lămâie
Pește prăjit cu sos de lămâie

– Dezlegare la pește (Buna Vestire)
Pentru 10 porții: 2 kg pește, 400 ml ulei, 200 g. lămâie, 150 ml. apă minerală, 1 legătură pătrunjel verde, 4 g. sare de lămâie, sare, piper, după gust
Preparare: peștele se decongelează, se curăță, se decapitează, se eviscerează, se spală, se porționează și se sărează. Sarea de lămâie se dizolvă în 50 ml. apă minerală. Porțiile de pește se ung cu 100 ml. ulei și se frig pe grătar sau se introduc la cuptor într-o tavă. Când peștele s-a pătruns bine în interior, în cca. 10-15 minute, se răcește și se așează pe platou. Se pregătește un sos a la grec din 300 ml ulei, piper, apă minerală, pătrunjel verde (curățat, spălat și tăiat mărunt), sarea de lămâie. Se omogenizează compoziția într-un vas, de preferință cu fundul rotund, în timpul omogenizării se obține o emulsie, care se toarnă peste porțiile de pește cu pătrunjel tăiat mărunt deasupra. Se servește cu felii de lămâie puse pe fiecare porție de pește. (Moldova org.)



Recomandări

Cockteil… cu amor, umor și poezie. România, într-o eternă tranziție? (2)

Specialiștii DSP recomandă moderație la mesele de sărbători, mai ales celor care au postit în această perioadă

Specialiștii DSP recomandă moderație la mesele de sărbători, mai ales celor care au postit în această perioadă
Specialiștii DSP recomandă moderație la mesele de sărbători, mai ales celor care au postit în această perioadă

Specialiștii DSP recomandă moderație la mesele de sărbători, mai ales celor care au postit în această perioadă

Specialiștii DSP recomandă moderație la mesele de sărbători, mai ales celor care au postit în această perioadă
Specialiștii DSP recomandă moderație la mesele de sărbători, mai ales celor care au postit în această perioadă