Transfer

Peste o sută de profesori suceveni au primit aprobare pentru a migra în școli mai bune



Laura Hacman, purtător de cuvânt al IȘJ Suceava
Laura Hacman, purtător de cuvânt al IȘJ Suceava

137 de profesori, învățători și educatori din județul Suceava au primit acordul din partea InspectoratuluiȘcolar Județean (IȘJ) Suceava pentru a se transfera în alte școli.
Inițial, 174 de dascăli titulari în sistemul de învățământ au depus dosare pentru a fi transferați în școli fie mai bine cotate, de la oraș, fie în unități mai aproape de casă, însă 37 dintre aceștia nu au primit aprobarea pentru a preda la o altă școală. Potrivit reprezentanților IȘJ Suceava, cele mai multe cereri de transfer aprobate aparțin învățătorilor (39), profesorilor de limba română și limbi moderne (21) și educatorilor (19). Catedre mai bune au vrut și profesorii de științe (biologie, fizică, chimie, matematică) – 17 cereri, profesorii din învățământul special – 12 cereri, cei de educație fizică și sport – nouă cereri și cei de geografie și istorie – opt cereri.
Pentru transferul în alte unități, cadrele titulare trebuie să primească o confirmare dublă – din partea Consiliului de Administrație al școlii de unde pleacă, dar și din partea CA-ului din unitatea de învățămînt unde vor să se angajeze.
Analiza dosarelor și repartizarea cadrelor a avut loc luni, 28 aprilie, în ședință publică, la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava.
Transferul și pretransferul generează mișcări în lanț, fiecare loc lăsat liber într-o unitate de învățământ fiind urmărit, la rândul său, de alți dascăli, unii așteptând și ani de zile pentru un post în școala dorită. Conform legislației în vigoare, fiecare unitate de învățământ are dreptul de a impune propriile condiții celor care vor să intre în școală prin transfer.
164 de profesori suceveni, titulari începând din 1 septembrie
164 de cadre didactice din județ vor deveni titulare pe post începând cu data de 1 septembrie 2014. Este vorba despre cadrele care au luat cel puțin nota 7 la concursurile de titularizare organizate din ultimii șase ani în învățământul preuniversitar. Pentru aceștia, Guvernul a aprobat, pe 9 aprilie, o ordonanță de urgență care le permite să se titularizeze pe baza notei obținute în anii anteriori la examenul de titularizare, fapt nepermis înainte. Astfel, cadrele la care se face hotărâre în document au putut fi repartizate pe perioadă nedeterminată în unitățile de învățământ unde predau.
Potrivit insp. Laura Hacman, purtător de cuvânt al IȘJ Suceava, “au depus cereri și dosare de înscriere la IȘJ Suceava 170 de cadre didactice (cadre la care face referire ordonanța), dintre care au primit acordul Consiliului de Administrație al unității de învățământ 164 de cadre didactice care vor deveni titulare începând cu data de 01.09.2014”.
Aceasta a mai menționat că, din cei 164, cei mai mulți profesori vor deveni titulari pe posturi din învățământul primar (33), pe catedre de limba și literatura română și limbi moderne (26), pe posturi din unitățile de învățământ special (22), pe posturi din învățământul preșcolar (18), pe catedre de geografie și istorie (14), catedre de arte (13) și pe posturi de științe, biologie și chimie (9).



Recomandări