În decurs de numai o săptămână, comisarii pentru protecția consumatorilor din Suceava au identificat în magazinele alimentare din județ sute de kilograme de carne alterată sau cu alte abateri care prezintă pericole pentru consumatori.
Șefa Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Suceava (CJPC), Elena Oanea, a declarat că „în această perioadă dorim să atragem atenția consumatorilor să fie foarte atenți când cumpără produse de proveniență animală”. Având în vedere că este perioada postului, produsele de origine animală se vând mai greu și din această cauză există riscul ca ele să nu mai fie conforme. Elena Oanea a declarat că „într-o singură săptămână CJPC Suceava a identificat la comercializare mai bine de 500 kg de carne cu abateri. La Real Suceava s-au identificat la comercializare pulpe inferioare de curcan refrigerate, cu modificări organoleptice evidente, precum miros modificat, de putred, greu de suportat, deși se încadrau în data limită de consum”.
La un magazin mixt din Rădăuți (Trade Axxa M&G Group SRL) se comercializau sferturi posterioare pui cu piele, importator Carnicom Antefrig Ilfov și distribuite de SC Medasimpex SRL Dumbrava Roșie, județul Neamț, care prezentau „arsuri” de la congelare (aspect de ars, culoare albă, aspect de uscat) în proporție de 100%. Comisarul-șef Elena Oanea a mai spus că „în alte situații lipseau etichetele sau acestea erau ilizibile, astfel încât produsele sunt nesigure, deoarece nu le putem cunoaște caracteristicile și, ce e mai important, data limită de consum”.
În urma controalelor s-au oprit definitiv de la comercializare 120 de kilograme de produse, restul fiind oprite temporar până la remedierea deficiențelor, deficiențe care nu pun în pericol viața și sănătatea consumatorilor.