Sprijin

Peste 2.000 de elevi suceveni vor fi ajutați, prin fonduri europene, să obțină rezultate bune la bacalaureat



IȘJ Suceava a accesat un proiect european, cu o valoare de circa 1,5 milioane de euro, acesta fiind lansat sâmbătă
IȘJ Suceava a accesat un proiect european, cu o valoare de circa 1,5 milioane de euro, acesta fiind lansat sâmbătă

Peste 2.000 de elevi de clasa a XI-a din cadrul a 17 unități de învățământ din județ se vor pregăti, cu bani europeni, pentru examenul de bacalaureat pe care-l vor susține în vara anului viitor.
Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a accesat un proiect european, cu o valoare de circa 1,5 milioane de euro, ce vizează implementarea unor metode noi de învățare, active și atractive, în rândul elevilor de clasa a XI-a, în vederea susținerii și promovării cu succes a examenului de bacalaureat.
Parteneri în cadrul proiectului sunt Inspectoratul Școlar Dâmbovița și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar București.
Proiectul a fost lansat sâmbătă
Lansarea proiectului „Teen Perform” a avut loc sâmbătă, 7 iunie, în prezența inspectorilor școlari suceveni și a partenerilor dâmbovițeni.
Potrivit insp. Gabriela Scutaru, manager de proiect, „există școli unde rezultatele mai puțin bune de la examenul de bacalaureat se mențin constant. Acest proiect vine în întâmpinarea elevilor cu rezultate slabe și medii care au nevoie de susținere și motivare pentru a accede către acest examen, dat fiind faptul că sunt elevi care termină clasa a XII-a și nu vor să susțină acest examen. Este unul dintre puținele proiecte care se adresează direct elevilor, se va lucra direct cu aceștia, în școală, pe grupe”.
Potrivit acesteia, grupul țintă al proiectului „Teen Perform” este format din 4.100 de elevi din învățământul liceal, din 34 de unități școlare din Suceava și Dâmbovița.
Totodată, 40 de consilieri școlari și 230 de profesori din Suceava și Dâmbovița vor fi instruiți în cadrul proiectului, pregătirea acestora vizând învățarea și aplicarea unor metode noi și inovative prin care elevilor să li se ofere o alternativă plăcută de învățare.
Cât privește unitățile de învățământ incluse în proiect, acestea urmează a fi stabilite în funcție de rezultatele elevilor din ultimii trei ani de la examenul maturității și de disponibilitatea acestora de a face parte din acest program.
Tot în cadrul „Teen Perform”, unitățile de învățământ implicate vor fi dotate cu echipamente moderne ( smartboarduri și laptopuri).
De partea cealaltă, Cristina Groza, inspector școlar pe proiecte europene al IȘJ Dâmbovița, a menționat că, „în prezent, sunt consultați elevi, cadre didactice și părinți în legătură cu propunerilor lor referitoare la acest proiect, pentru a cunoaște așteptările lor astfel încât acesta să fie motivant și eficient”.
Proiectul se va desfășura până în luna octombrie 2015, rodul muncii profesorilor formați urmând a se vedea la bacalaureatul de anul viitor.
„Teen Perform” este finanțat din fondul social european prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).



Recomandări

Cele mai bune rezultate din ultimul deceniu, la bacalaureat și olimpiade, pentru Colegiul „Hurmuzachi” Rădăuți

Cele mai bune rezultate din ultimul deceniu, la bacalaureat și olimpiade, pentru Colegiul „Hurmuzachi” Rădăuți
Cele mai bune rezultate din ultimul deceniu, la bacalaureat și olimpiade, pentru Colegiul „Hurmuzachi” Rădăuți