Performanță remarcabilă a suceveanului Sergiu Iftodi la Campionatul Internațional de Pizza 2025



Performanță remarcabilă a suceveanului Sergiu Iftodi la Campionatul Internațional de Pizza 2025
Performanță remarcabilă a suceveanului Sergiu Iftodi la Campionatul Internațional de Pizza 2025

Pizza „Aromele Bucovinei”, „Valul verde”, „Armonia culorilor” și „Simfonia frizzante” sunt creațiile cu care Sergiu Iftodi, maestrul pizzar din Suceava, a cucerit juriul internațional format din bucătari și pizzari – foști campioni mondiali la diverse categorii de pizza – în cadrul Campionatului Internațional de Pizza 2025.

Juriul evenimentului desfășurat la Romexpo – București, în cadrul târgului Indagra Food, a provenit din șase țări – România, Italia, Argentina, Spania, Serbia și Bulgaria, aducând în competiție standarde înalte și o atmosferă de nivel mondial.

Invitat special și jurat de onoare a fost Francis Tolu, campion mondial la pizza acrobatică (Parma, Italia) în anii 2000, 2003, 2023 și 2024.

Reprezentând cu mândrie Suceava și pizzeria Industrial Pizza, Sergiu Iftodi a obținut o performanță remarcabilă la Campionatul Internațional de Pizza 2025:

Locul I – Premiul Special „Golden Provider”;

Locul II – Pizza Team (Team Bucovina).

El a reușit să impresioneze jurații cu patru creații originale, fiecare spunând o poveste despre echilibru, emoție și identitate gastronomică.

  • Cele patru pizza create de Sergiu Iftodi în cadrul Campionatului Internațional

Pizza „Aromele Bucovinei” – la categoria „Pizza Clasică” – o reinterpretare a tradiției într-o formă rafinată, cu cremă de varză murată călită, mozzarella fior di latte, romburi de ardei gras copt, fâșii de rasol afumat fiert în bere brună, cremă de brânză de burduf cu hrean și boia dulce afumată, microplante de floarea-soarelui și ulei extravirgin de măsline. O pizza care poartă amprenta gusturilor autentice din nordul României, reinterpretate cu finețea spiritului italian.

Aromele Bucovinei - Pizza făcută de Sergiu Iftodi în cadrul Campionatului Internațional de Pizza 2025
Aromele Bucovinei – Pizza făcută de Sergiu Iftodi în cadrul Campionatului Internațional de Pizza 2025

„Valul verde” – categoria ”Pizza Napoletană” – inspirată de prospețimea mării – modernă, vibrantă și luminoasă, cu sos verde de mărar cu spanac și anșoa, tartar de somon cu avocado și mango, mozzarella fior di latte di Napoli, stracciatella di bufala, puncte de sos guacamole, fistic mărunțit, crenguțe de mărar, salată de alge verzi, microplante de ridichi și picături de ulei de susan. O experiență culinară echilibrată și elegantă, ca un val de prospețime marină.

Valul verde - - Pizza făcută de Sergiu Iftodi în cadrul Campionatului Internațional de Pizza 2025
Valul verde – – Pizza făcută de Sergiu Iftodi în cadrul Campionatului Internațional de Pizza 2025

„Armonia culorilor” – categoria ”Napoletană Pizza Team” – o celebrare a echilibrului natural dintre gust și culoare, cu mozzarella fior di latte, carpaccio de sfeclă roșie, cremă de pecorino romano, piure fin de mazăre cu pecorino romano (culoare verde), cremă de ricotta (urdă) afumată cu suc de sfeclă roșie (culoare roz), dulceață de sfeclă roșie, microplante de mazăre și broccoli, ulei extravirgin de măsline. O simfonie vizuală și gustativă, dulce, sărat, vegetal și afumat într-o armonie perfectă de culori și arome.

Armonia culorilor - pizza făcută de Sergiu Iftodi în cadrul Campionatului Internațional de Pizza 2025
Armonia culorilor – pizza făcută de Sergiu Iftodi în cadrul Campionatului Internațional de Pizza 2025

„Simfonia frizzante” – categoria ”Napoletană Pizza & Prosecco” – rafinament pur, inspirat de eleganța prosecco-ului italian, cu mozzarella fior di latte, pere fierte în vin roșu cu anason stelat și scorțișoară, cremă fină de gorgonzola D.O.P., nuci caramelizate mărunțite, ulei de măsline cu anason stelat. O combinație elegantă de dulce, sărat și condimentat, creată pentru un final nobil și echilibrat.

Simfonia frizzante, o altă pizza făcută de Sergiu Iftodi în cadrul Campionatului Internațional de Pizza 2025
Simfonia frizzante, o altă pizza făcută de Sergiu Iftodi în cadrul Campionatului Internațional de Pizza 2025

,,Fiecare pizza este o poveste, un echilibru între gust, emoție și respect pentru ingrediente. Bucovina m-a inspirat prin autenticitate, iar Italia m-a învățat rigoarea perfecțiunii. Le-am unit în același aluat”, a spus Sergiu Iftodi, care, prin creațiile sale, confirmă că Bucovina nu mai este doar o destinație turistică, ci și un loc unde arta pizzei a atins nivelul de excelență internațională.

Acesta a ținut să mulțumească Asociației Pizzarilor Profesioniști din România și în special reprezentanților acesteia – Giulia Apa, Ovidiu Cheabac și Ciprian Zamfir, pentru tot ceea ce fac pentru arta pizzei și pentru susținerea pizzarilor români.

  • Reacții după Campionatul Internațional de Pizza 2025

Gânduri bune și impresii plăcute au venit și din partea organizatorilor evenimentului la care Sergiu Iftodi a obținut două premii importante.

”Campionatul s-a încheiat, însă emoțiile și amintirile rămân vii. A fost o ediție plină de emoție, talent și prietenie, o dovadă că pasiunea pentru pizza ne unește și ne motivează să devenim mai buni, an de an.

Alături de noi s-a aflat o echipă extraordinară de profesioniști, maeștri pizzari și experți gastronomi, din România și din întreaga lume, care au evaluat fiecare creație cu pasiune, obiectivitate și respect pentru această artă. Prin experiența și implicarea lor, juriul a oferit competiției un nivel înalt de profesionalism și a transformat fiecare moment într-o adevărată celebrare a gustului și a măiestriei.

Datorită lor, Campionatul Internațional de Pizza 2025 a fost nu doar o competiție, ci o experiență care inspiră și unește întreaga comunitate a pizzarilor profesioniști. Între timp, continuăm să inspirăm, să evoluăm și să ducem mai departe tradiția și pasiunea pentru pizza autentică. Să ne revedem la următorul campionat, cu aceeași dorință de excelență și bucurie autentică!”, au transmis reprezentanții Asociației Pizzarilor Profesioniști din România.


Performanță remarcabilă a suceveanului Sergiu Iftodi la Campionatul Internațional de Pizza 2025
Performanță remarcabilă a suceveanului Sergiu Iftodi la Campionatul Internațional de Pizza 2025
Performanță remarcabilă a suceveanului Sergiu Iftodi la Campionatul Internațional de Pizza 2025
Performanță remarcabilă a suceveanului Sergiu Iftodi la Campionatul Internațional de Pizza 2025
Performanță remarcabilă a suceveanului Sergiu Iftodi la Campionatul Internațional de Pizza 2025
Performanță remarcabilă a suceveanului Sergiu Iftodi la Campionatul Internațional de Pizza 2025
Performanță remarcabilă a suceveanului Sergiu Iftodi la Campionatul Internațional de Pizza 2025
Performanță remarcabilă a suceveanului Sergiu Iftodi la Campionatul Internațional de Pizza 2025
Performanță remarcabilă a suceveanului Sergiu Iftodi la Campionatul Internațional de Pizza 2025
Performanță remarcabilă a suceveanului Sergiu Iftodi la Campionatul Internațional de Pizza 2025
Performanță remarcabilă a suceveanului Sergiu Iftodi la Campionatul Internațional de Pizza 2025
Performanță remarcabilă a suceveanului Sergiu Iftodi la Campionatul Internațional de Pizza 2025
Performanță remarcabilă a suceveanului Sergiu Iftodi la Campionatul Internațional de Pizza 2025
Performanță remarcabilă a suceveanului Sergiu Iftodi la Campionatul Internațional de Pizza 2025
Performanță remarcabilă a suceveanului Sergiu Iftodi la Campionatul Internațional de Pizza 2025
Performanță remarcabilă a suceveanului Sergiu Iftodi la Campionatul Internațional de Pizza 2025
Performanță remarcabilă a suceveanului Sergiu Iftodi la Campionatul Internațional de Pizza 2025
Performanță remarcabilă a suceveanului Sergiu Iftodi la Campionatul Internațional de Pizza 2025
Performanță remarcabilă a suceveanului Sergiu Iftodi la Campionatul Internațional de Pizza 2025
Performanță remarcabilă a suceveanului Sergiu Iftodi la Campionatul Internațional de Pizza 2025
Performanță remarcabilă a suceveanului Sergiu Iftodi la Campionatul Internațional de Pizza 2025
Performanță remarcabilă a suceveanului Sergiu Iftodi la Campionatul Internațional de Pizza 2025
Performanță remarcabilă a suceveanului Sergiu Iftodi la Campionatul Internațional de Pizza 2025
Performanță remarcabilă a suceveanului Sergiu Iftodi la Campionatul Internațional de Pizza 2025
Performanță remarcabilă a suceveanului Sergiu Iftodi la Campionatul Internațional de Pizza 2025
Performanță remarcabilă a suceveanului Sergiu Iftodi la Campionatul Internațional de Pizza 2025


Recomandări

Suceveanca Petronela Luiza Achiței este în juriul Campionatului mondial de pizza DOC, ediția a XI-a, din Italia

Suceveanca Petronela Luiza Achiței este în juriul Campionatului mondial de pizza DOC, ediția a XI-a, din Italia
Suceveanca Petronela Luiza Achiței este în juriul Campionatului mondial de pizza DOC, ediția a XI-a, din Italia

A 45-a ediție a Festivalului Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț”, la Gura Humorului

A 45-a ediție a Festivalului Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț”, la Gura Humorului
A 45-a ediție a Festivalului Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț”, la Gura Humorului

Mesopotamia, brand sucevean, a atins performanțe financiare remarcabile în 2024. Locația cu numărul 2 din Suceava va fi un flagship store amplasat în zona Areni

Mesopotamia, brand sucevean, a atins performanțe financiare remarcabile în 2024. Locația cu numărul 2 din Suceava va fi un flagship store amplasat în zona Areni
Mesopotamia, brand sucevean, a atins performanțe financiare remarcabile în 2024. Locația cu numărul 2 din Suceava va fi un flagship store amplasat în zona Areni