Pere în aluat



Pere în aluat
Pere în aluat

4 porții – 30 minute

  • 4 pere
  • 200g aluat de foitaj
  • 1/2 pahar vin
  • 1/2 pahar apă
  • 4 bucăți cuișoare
  • 1 baton scorțișoară
  • 1/2 linguriță coajă de lămâie
  • 200g frișcă
  • 1 ou bătut
  • 1 linguriță semințe de coriandru

Spălați perele, ștergeți-le cu un șervet și așezați-le într-o tavă împreună cu apa, vinul, coaja de lămâie, scorțișoara și cuișoarele. Puneți tava la cuptor pentru 10 minute apoi scoateți perele și lăsați-le la răcit. Tăiați aluatul de foitaj în fâșii late de 2 cm. Înfășurați perele în aluat, începând de sus, de la codiță. Trebuie ca fâșiile să fie bine lipite una de alta și puțin suprapuse, pentru ca la coacere să nu se dezlipească. Înainte de a le pune la cuptor, la copt, ungeți perele cu ou bătut. După 15 minute de coacere, scoateți tava din cuptor, ungeți din nou perele cu ou bătut și puneți-le iar la copt pentru încă 10 – 15 minute. Puteți decora perele astfel preparate cu frișcă și semințe de coriandru măcinat.