4 porții – 50 minute
- 3 ardei grași (roșu, verde, galben)
- 3 – 4 roșii
- 2 cepe
- 2 căței de usturoi
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 frunze de dafin
- ± sare, piper
Spălați legumele și curățați-le de cotoare și semințe.
Tăiați ardeii în două, trei bucăți. Tăiați roșiile în cubulețe. Curățați ceapa și usturoiul. Tăiați ceapa în rondele și usturoiul în feliuțe mici.
Căliți ceapa și usturoiul în ulei, într-o tigaie mai mare. Când ceapa începe să se îngălbenească, adăugați ardeii și roșiile.
Sărați și piperați. Puneți în vas dafinul. Acoperiți tigaia cu capac și lăsați peperonata la foc potrivit 20 minute.
Din când în când amestecați în vas. Luați capacul și lăsați tigaia încă 20 de minute la foc potrivit. Când ardeiul s-a înmuiat suficient, luați vasul de pe foc.
Peperonata se poate servi caldă sau rece.