Pepenele roșu poate scădea tensiunea arterială și preveni accidentele cardiace, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, informează dailymail.co.uk.
Cercetătorii de la Universitatea de stat din Florida au descoperit că un extras din sucul de pepene roșu poate scădea tensiunea arterială, având efect vasodilatator, putând preveni accidentele cardiace și cerebrale.
Profesorii Arturo Figueroa și Bahram Arjmandi au administrat câte șase grame dintr-un aminoacid prezent în pepenele roșu, zilnic, timp de șase săptămâni, unui număr de patru bărbați și cinci femei cu vârste între 51 și 57 de ani.
Voluntarii au înregistrat o îmbunătățire a funcției arteriale și o scădere a tensiunii arteriale.
„Pepenele este cea mai bogată sursă de L-citrulină, care este înrudită cu L-arginina, aminoacidul necesar formării oxidului nitric, esențial pentru reglarea circulației vasculare”, a spus Figueroa.
În organism, L-citrulina se transformă în L-arginină. Administrarea de suplimente alimentare cu L-arginină poate provoca efecte secundare nedorite, precum greața, în schimb, pepenele roșu este în general tolerat de organism.
Fructul este sărac în calorii, bogat în fibre și nutrimente.
Figueroa este de părere că o pastilă cu extras de pepene roșu ar putea să-i ajute mult pe pacienții hipertensivi, el exprimându-și speranța de a continua studiul cu unul la scară mai mare.