„Pentru ofițeri și funcționari publici”
„Societatea pentru ridicarea și administrarea unui sanatoriu pentru ofițeri și funcționari publici în Vatra Dornei a ales, în adunarea generală din 29 Decembrie 1903, pe Il. Sa prințul Hohenlohe de president de onoare al acestei societăți. Societății, sub conducerea pretorului dl. Ipolit Călinescu, i’a succes să adune mijloacele necesare în timpul scurt de doi ani, încât cu clădirea edificiului frumos s’a putut începe în anul trecut, iar în vara anului curent edificiul va fi terminat și dat destinațiunii sale”.
„Deșteptarea”, Anul XII, nr. 3, Cernăuț, Joi 8 (21) Ianuarie 1904.
„Conferință antialcoolică”
„În comuna Arbore s’a ținut la școala primară, de către D-l Dr. A. Comoroșan, o conferință de care s-a simțit nevoie. Prin frumosul d-sale gest de a ține astfel de conferințe pe propriile cheltuieli, doctorul are grijă de micile vlăstare pentru a nu îmbrățișa cei vătămător și necruțător pentru corp și suflet. După plecarea d-sale am avut momentul potrivit de a sta de vorbă cu copii, ce l-au ascultat și care, plini de curaj după frumoasele pilde, îmi explicau cu multă tendință de debarasare, răul ce provine din otrava alcoolului”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XIX, Nr. 4721, 4 Ianuarie 1936.
„Comuna Vama”
„Cetățenii din Vama se mîndresc cu importante realizări înfăptuite în anii puterii populare.
Iată, bunăoară, că numai în ultimii ani, din comuna Vama s-au ridicat 64 de intelectuali, medici, ingineri, profesori și învățători, deși până în 1948 în această comună existau 587 de analfabeți. Azi, în comuna Vama, funcționează 3 cinematografe, o bibliotecă comunală și una sătească și 39 de cercuri de citit…Importante succese au fost obținute și în domeniul ocrotirii sănătății populației. În comună există un dispensar, casă de naștere, staționar pentru copii, un dispensar de întreprindere, cabinet stomatologic, puncte sanitare și farmaceutice, precum și un sanatoriu pentru copii”.
„Zori Noi”, Anul XVII, nr. 4707, Suceava, Sâmbătă 26 ianuarie 1963.