Peelingul reprezintă o formă „agresivă” de curățare a tenului, cu scopul de a corecta anumite imperfecțiuni, precum ridurile, urmele de acnee sau petele. Mai mult, peelingul ajută atât la curățarea tenului în profunzime cât și la deblocarea porilor, operațiuni necesare în cazul tenului încărcat. De regulă, acest tip de tratament se face într-un cabinet de cosmetică cu ajutorul acizilor din fructe în concentrație mare sau a unor substanțe abrazive, precum cristalele de aluminiu.
Consultantul în frumusețe Dana Sota spune că acest tratament se poate face și acasă cu ajutorul făinii de grâu. Ingredientele necesare pentru acest tip de peeling sunt: o lingură de făină de grâu, o linguriță de lapte praf, două de fulgi de ovăz și două linguri de migdale măcinate. Fulgii de ovăz se amestecă cu migdalele și se râșnesc pentru a se obține un praf fin. Praful obținut este pus într-un vas de plastic și este amestecat cu făina de grâu și laptele praf, peste care se toarnă o jumătate de cană de apă fierbinte până se obține o pastă omogenă.
Cu ajutorul unei pensule pasta este aplicată pe față, gât și decolteu. Se lasă să acționeze timp de 30 de minute după care se îndepărtează cu apă caldă, cu mișcări circulare. Pentru a oferi tenului o mai bună elasticitate și luminozitate, mișcările se fac din interior spre exterior. „Este bine de știut că peelingul va avea un efect sporit dacă înainte de aplicare pielea se înmoaie la abur sau la duș”, explică Dana Sota.
Specialistul recomandă ca procedura să fie efectuată cel mult o dată pe săptămână. Tratamentul facial este ideal pentru persoanele care au tenul gras, deoarece acest tip de piele este destul de încărcat și necesită o curățare mai atentă.
(Gandul.info)