Compania Valeputna, situată în Valea Putnei, comuna Pojorâta, specializată în prelucrarea păstrăvului, și-a trecut în palmares un nou premiu de talie internatională: Monde Sélection – Silver Award pentru produsul Trutta Dux.
Pateul de păstrăv Trutta Dux a obținut premiul după un proces de evaluare care a durat patru luni și după testarea senzorială și în laborator a peste 20 de parametri, de către un juriu format din 70 de chefi din circuitul Ghidului Michelin. Distincția a fost acordată de Internațional Quality Institute, instituție cu sediul în Bruxelles.
“A fost provocator tot ce a fost de traversat, dar am reușit performanța să dezvoltăm un business complex și am adus un suflu nou într-o piață cu multe provocări și riscuri. Preocuparea noastră continuă a fost de a construi afacerea pe principii etice, ceea ce a generat și generează relații interumane și profesionale de foarte bună calitate. Ne bucurăm să fim o companie românească cu produse de înaltă calitate și le urăm mult succes pe viitor și altor branduri locale care vor adopta același drum!”, este mesajul CEO-ului companiei, Florin Irimescu.
Valeputna, brand românesc de produse gourmet din pește, și-a mai adjudecat, în 2016, 2 stele de aur “Superior Taste Award” acordat produsului Trutta Dux, de către ITQI Bruxelles, și în 2017, o stea de aur “Great Taste Award”, acordat produsului Păstrăv afumat de Valeputna, de către GFF Londra.
”În 2018 a venit rândul «Monde Selection», cel mai vechi premiu Gourmet, existent din anul 1961!”, a mai completat Irimescu.
Pateul de păstrăv Trutta Dux, produs de Valeputna, premiat de Internațional Quality Institute Bruxelles
