Specialități

Pateul de păstrăv Trutta Dux, produs de Valeputna, premiat de Internațional Quality Institute Bruxelles



Pateul de păstrăv Trutta Dux
Pateul de păstrăv Trutta Dux

Compania Valeputna, situată în Valea Putnei, comuna Pojorâta, specializată în prelucrarea păstrăvului, și-a trecut în palmares un nou premiu de talie internatională: Monde Sélection – Silver Award pentru produsul Trutta Dux.
Pateul de păstrăv Trutta Dux a obținut premiul după un proces de evaluare care a durat patru luni și după testarea senzorială și în laborator a peste 20 de parametri, de către un juriu format din 70 de chefi din circuitul Ghidului Michelin. Distincția a fost acordată de Internațional Quality Institute, instituție cu sediul în Bruxelles.
“A fost provocator tot ce a fost de traversat, dar am reușit performanța să dezvoltăm un business complex și am adus un suflu nou într-o piață cu multe provocări și riscuri. Preocuparea noastră continuă a fost de a construi afacerea pe principii etice, ceea ce a generat și generează relații interumane și profesionale de foarte bună calitate. Ne bucurăm să fim o companie românească cu produse de înaltă calitate și le urăm mult succes pe viitor și altor branduri locale care vor adopta același drum!”, este mesajul CEO-ului companiei, Florin Irimescu.
Valeputna, brand românesc de produse gourmet din pește, și-a mai adjudecat, în 2016, 2 stele de aur “Superior Taste Award” acordat produsului Trutta Dux, de către ITQI Bruxelles, și în 2017, o stea de aur “Great Taste Award”, acordat produsului Păstrăv afumat de Valeputna, de către GFF Londra.
”În 2018 a venit rândul «Monde Selection», cel mai vechi premiu Gourmet, existent din anul 1961!”, a mai completat Irimescu.



Recomandări

Produse alimentare inovative, dezvoltate de studenți de la Inginerie Alimentară, premiate la concursul Ecotrophelia

Produse alimentare inovative, dezvoltate de studenți de la Inginerie Alimentară, premiate la concursul Ecotrophelia
Produse alimentare inovative, dezvoltate de studenți de la Inginerie Alimentară, premiate la concursul Ecotrophelia

Folosirea ingredientelor netradiționale și realizarea unor rețete pentru nevoi nutriționale speciale, inițiative premiate la FIA Food Fest 2024 la USV

O delegație din Suceava a participat la o conferință internațională desfășurată la Parlamentul European din Bruxelles

O delegație din Suceava a participat la o conferință internațională desfășurată la Parlamentul European din Bruxelles
O delegație din Suceava a participat la o conferință internațională desfășurată la Parlamentul European din Bruxelles