Distincție

Pateu de păstrăv afumat produs la Valea Putnei, premiat de International Taste & Quality Institute



Pateul de păstrăv afumat Trutta Dux, produs la Valea Putnei de firma Quality Natural SRL, sub brandul Valeputna, a primit cel mai prestigios premiu din industria produselor Gourmet, și anume Superior Taste Award cu două stele de Aur. Distincția a fost acordată de International Taste & Quality Institute – iTQi, cu sediul în Bruxelles, juriul care a degustat produsele fiind compus din 260 de chefi și somelieri aleși din 15 asociații europene culinare. Potrivit directorului de vânzări al societății sucevene, Bobi Purda, Trutta Dux are în componență păstrăv afumat de o manieră unică, folosind lemn de fag, conuri de brad și boabe de ienupăr, păstrăv amestecat ulterior cu cremă de brânză Bio și un mix special de condimente. Afumarea păstrăvului se inspiră din metoda tradițională de afumare veche de 200 de ani, metodă folosită inițial în Valea Putnei și răspândită apoi în Obcinele Bucovinei. „Distincția Superior Taste Award cu două stele de Aur pentru singurul produs din păstrăv premiat în 2016 ne onorează și ne confirmă că ne-am ales corect drumul! Fiind singura entitate din România ce deține o unitate specializată în procesarea păstrăvului și singura entitate din domeniu ce a primit o astfel de distincție, suntem obligați a seta și păstra standardele la nivelul promisiunii făcute nouă și clienților noștri. Cecul în alb oferit de aceștia ne-a adus în punctul în care ne dorim să ne autodepășim. Pentru că Superior Taste Award este în esență un proces de descoperire a limitelor și nicidecum un concurs”, a declarat Bobi Purda. El a mai adăugat că acordarea distincției Superior Taste Award cu două stele de Aur pateului Trutta Dux atestă calitatea superioară a produselor comercializate sub brandul Valeputna și, încă o dată, la nivel internațional, potențialul industriei alimentare și al produselor 100% românești, acest calificativ fiind decernat în trecut Magiunului de Topoloveni, precum și uleiurilor presate la rece Luna Solai.



Recomandări

Pateu de păstrăv afumat produs la Valea Putnei, premiat de un institut internațional