Produs tradițional atestat

„Păstrăvul afumat de Bucovina” a devenit marcă înregistrată



Petrea Dulgheru: „Produsul este de o calitate foarte bună și a fost înregistrat ca produs tradițional la Ministerul Agriculturii”
Petrea Dulgheru: „Produsul este de o calitate foarte bună și a fost înregistrat ca produs tradițional la Ministerul Agriculturii”

„Păstrăvul afumat de Bucovina” este un nou produs tradițional care va fi prezent pe piață, marca fiind înregistrată de SC Păstrăvul Auriu Vatra Dornei, firmă administrată de Ciprian Vasile Dulgheru, fiul doctorului Petrea Dulgheru, șeful Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava. Înregistrarea produsului a fost anunțată ieri, când, la Casa Muntelui din municipiul Vatra Dornei, s-a desfășurat un târg de animale la care s-au adunat crescători de animale, procesatori, medici veterinari, comercianți și oficialități ale județului.
„Păstrăvul afumat de Bucovina” este 100% natural, ne-au explicat cei care îl produc la păstrăvărie. Gustul acestui păstrăv special este dat de lemnul de fag vechi de doi ani și de conurile de brad folosite în procesul de producție, de asemenea afumătoarea tradițională și apa de izvor fiind alte elemente care fac acest produs special. Sarea și piperul mai sunt ingredientele folosite în prepararea păstrăvului, fără alte adaosuri.
„Doi ani de zile s-au făcut analize privind «păstrăvul afumat de Bucovina», produsul este de o calitate foarte bună și a fost înregistrat ca produs tradițional la Ministerul Agriculturii. Practic, produsul bucovinean a fost propus pentru omologare cu puțin timp înainte de a o face bucureștenii, de acum sub această denumire nu îl va mai putea scoate nimeni pe piață”, a declarat Petrea Dulgheru.
Cu privire la toți crescătorii de păstrăv din Bucovina, șeful DSVSA Suceava a declarat că rețeta succesului este ducerea produsului până la comercializare, fără intermediari, totodată înregistrarea ca produs tradițional având și ea un rol primordial.
Revenind la păstrăvul afumat de Bucovina, acesta va fi prezent pe piață sub trei forme: dietetic, ușor picant și picant. Deocamdată acesta nu va fi comercializat la o scară foarte largă, însă administratorul păstrăvăriei este convins că succesul va spori constant.
De altfel, încă de anul trecut, pe piața de consum din toată țara s-a observat o schimbare a atitudinii cumpărătorului, acesta începând să se uite pe etichetă și să caute și calitate la un produs din carne, lapte sau pește, chiar dacă uneori prețul este ceva mai ridicat. Așa se face că producătorii tradiționali din Bucovina au început să aibă succes, extinzându-și piața de desfacere în toată țara.


Păstravul este crescut tot mai des în iazurile de munte
Păstravul este crescut tot mai des în iazurile de munte
Petrea Dulgheru: „Produsul este de o calitate foarte bună și a fost înregistrat ca produs tradițional la Ministerul Agriculturii”
Petrea Dulgheru: „Produsul este de o calitate foarte bună și a fost înregistrat ca produs tradițional la Ministerul Agriculturii”