- 250g pastramă de oaie
- 250g cubulețe prăjite de pâine
- 3 ouă
- 4 linguri cașcaval ras
- 250g urdă/ telemea
- 200ml lapte
- 3 căței de usturoi
- 2 linguri muștar
- 250g spanac/ conopidă/ broccoli
- 250g ciuperci
- 1 ceapă
- 30g unt
Fierbeți pastrama tăiată în felii, timp de 20 – 25 de minute, apoi scurgeți-o de apă.
Căliți ceapa curățată și tăiată mărunt, în unt. Adăugați ciupercile tăiate în felii și conopida defăcută în buchețele (spanacul tăiat sau buchețelele de broccoli).
Lăsați vasul la foc mic să se călească ingredientele.
În alt vas amestecați laptele cu ouăle bătute, muștarul, urda, jumătate din cașcavalul ras, pastrama și cubulețele de pâine. Turnați acest amestec peste amestecul cu ciuperci. Omogenizați. Puneți compoziția obținută într-o tavă unsă, presărați cu restul de cașcaval și puneți tava la cuptor, până când preparatul se rumenește uniform (minimum 40 de minute).