Paste cu varză roșie



Paste cu varză roșie
Paste cu varză roșie

4 porții – 75 minute

  • 300g paste scurte
  • 1 varză roșie potrivită
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 100ml ulei
  • 1 linguriță semințe de fenicul
  • 1 leg. mărar
  • ± sare, piper

Tocați varza fideluță și căliți-o într-o cratiță, în ulei, împreună cu morcovul dat pe răzătoarea mare și cu ceapa tăiată julienne, pånă ce acestea se înmoaie. Adăugați 300ml apă fierbinte, semințele de fenicul și potriviți de sare și piper. Lăsați varza să fiarbă la foc mic 45 de minute. Fierbeți pastele în apă cu sare, apoi scurgeți-le și puneți-le peste varza călită. Adăugați mărarul tocat mărunt și serviți vaza caldă.
(Ramona Petre – București)