Ingrediente:
400 g paste fără ou
100 g linte roșie, fiartă și zdrobită
400 ml apă sărată
250 g roșii din conservă
1 ceapă albă
1 ardei gras
3 căței de usturoi
4 linguri ulei
1 lingură pastă de tomate
1 linguriță busuioc
1 vârf de cuțit sare
piper, după gust
Preparare:
Se curăță ardeiul de semințe și vinișoare, apoi se toacă mărunt și se pune la călit într-o cratiță cu ulei încins, alături de ceapă, tocată și ea fin. Se zdrobește usturoiul și se adaugă peste ardei și ceapă, se amestecă bine, apoi se încorporează lintea, roșiile din conservă, pasta de tomate, se presară busuiocul și se acoperă totul cu puțină apă. Se lasă să dea în clocot, se asezonează cu sare, piper și puțin zahăr apoi se fierbe 15 minute, amestecând din când în când.
În acest timp, se pune apa la fiert într-o altă cratiță, se sărează puțin și se adaugă pastele, se fierb timp de 10 minute, apoi se scurg și se combină cu ulei, sare și piper. Se așează pe farfurii și se servesc cu sosul de legume, fierbinte.