Paralizia fetiței nenorocite de șoferul dornean nu e cu suspendare



Vatra Dornei este o stațiune montană balneoclimaterică, unde se tratează nu doar afecțiuni ale sistemului nervos, ale celui respirator ori digestiv. Mai nou, în această nestemată a Bucovinei se tratează și infracțiunile grave. O dovedește cazul șoferul parfumat cu alcool, care a nenorocit o fetiță de opt ani, apoi a fugit de la locul făpții. Mutilarea a avut loc în ianuarie 2013, sentința venind circa trei ani mai târziu.
O sentință care demonstrează ceea ce afirmam mai sus despre Vatra Dornei. Infractorul a ieșit curat, cu un cazier zâmbitor, Justiția locală oferindu-i un frumos cadou, sub forma unei condamnări cu suspendare. Motivul? Se zice că șoferul respectiv e băiet gentil în societate. În plus, și-a mai recunoscut și fapta. Cică o mai și regretă. Ce mai vreți?
Prima speculație a acestei acrobații fanteziste ține de interpretarea dată comportamentului inculpatului în societate. În viziunea judecătorilor, să dai bună ziua compensează atitudinea dovedită într-o situație limită, cum e aceea a comiterii unui accident grav de circulație. Eu aș fi gândit exact pe dos: că a fugi în mod laș de la locul schilodirii unui copil reprezintă un comportament abject în societate, nicidecum unul în regulă.
A doua speculație vine din apropierea geografică dintre infractor și Judecătorie. Omul locuind colea, la Neagra Șarului, a avut suficient timp să apese pe niște pedale și să schimbe niște viteze, astfel ca judecătorii să vireze în sensul dorit.
Nu-l cunosc pe cel care a dat sentința aceasta și nici nu vreau să-l cunosc. Asemenea hotărâri sunt de-a dreptul inconștiente. Ele reprezintă o invitație pentru alți șoferi inconștienți de a-și bate joc de legi, știind că nimic nu li se poate întâmpla. Pentru că ce este aia închisoare cu suspendare? Există pedeapsă la fără frecvență?
Iar pe fetița paralizată cine o mai face om? Căci paralizia ei nu e tot cu suspendare.



Recomandări