Naturist

Păpădia și efectele ei miraculoase



Păpădia și efectele ei miraculoase
Păpădia și efectele ei miraculoase

Păpădia este una dintre cele mai puternice plante cunoscute, care se găsește în peste 100 de specii. Ea are numeroase utilizări, de la medicină la jocul copiilor, deși sînt numeroase persoane depun eforturi importante în fiecare an pentru a le înlătura din grădinile lor. Clasificată de mulți ca fiind o buruiană, ca și multe alte lucruri bune în viață, ea este aruncată. Întrebați totuși un doctor înainte de a o utiliza.
Această plantă medicinală o găsim peste tot, de primăvară devreme până toamna târziu.
Păpădia crește foarte bine în toate regiunile țării și ne bucură ochii primăvara cu florile ei galbene. Floarea crește singura pe o tulpina din care, atunci când este ruptă, va curge o substanță lăptoasă. Perioada în care se poate găsi păpădia este mare, de primăvara timpuriu până toamna târziu.
Păpădia este o sursă importantă de potasiu, sodiu, calciu, fosfor și fier. Frunzele conțin o cantitate mai mare de vitamina A decât morcovii, de asemenea vitaminele B, C și D.
Păpădia este utilizata ca diuretic, laxativ, dar si in prepararea cafelei
Păpădia are numeroase utilizări. Este un diuretic natural și unii oameni consideră că rădăcina acestei plante, când este corect procesată, este cel mai bun laxativ. Specialiștii o folosesc cu succes în tratarea diverselor boli ale ficatului. Rădăcinile plantei sînt deseori prăjite și se folosesc în prepararea unei băuturi similare cafelei sau ceaiului.
Este, de asemenea, adăugată cafelei obișnuite pentru a-i îmbunătăți acesteia parfumul.
Sucul făcut din frunzele păpădiei este foarte util în cazurile de constipație, în creșterea secreției de fiere a bilei și curgerea acesteia către ficat. Prin creșterea secreției bilei poate determina modificarea metabolismului corpului. Sucul de păpădie este un tonic puternic pentru ficatul leneș datorită abuzului de alcool sau dietei severe.
Ceaiul din frunze de păpădie uscate este, de asemenea, un bun laxativ.
Partea verde a păpădiei se poate folosi în diferite rețete și chiar în producerea vinului.
Foarte bogată în potasiu, păpădia este un diuretic sigur
Specialiștii recomandă păpădia în tratamentul bolilor de ficat, chiar și în cazurile extreme de ciroză. Este, de asemenea, utilizată pentru afecțiunile pancreasului, stomacului, splinei și rinichilor. Păpădia este o sursă importantă de potasiu și poate completa pierderile acestei substanțe datorate utilizării altor plante diuretice. Aceasta face ca păpădia să fie un diuretic sigur în cazurile de retenție de apa.
Aceasta plantă este utilizată și în cazurile de anemie și hepatită și poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Păpădia poate, de asemenea, alina durerile reumatismale și artrita.



Recomandări

Mierea din zona de munte a Sucevei are efect antibacterian similar sau mai bun decât mierea de Manuka

Cercetători din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au demonstrat că mierea din zona de munte a Sucevei are efect antibacterian similar sau mai bun decât mierea de Manuka
Cercetători din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au demonstrat că mierea din zona de munte a Sucevei are efect antibacterian similar sau mai bun decât mierea de Manuka

Mierea din zona de munte a Sucevei are efect antibacterian similar sau mai bun decât mierea de Manuka

Cercetători din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au demonstrat că mierea din zona de munte a Sucevei are efect antibacterian similar sau mai bun decât mierea de Manuka
Cercetători din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au demonstrat că mierea din zona de munte a Sucevei are efect antibacterian similar sau mai bun decât mierea de Manuka

Folosirea ingredientelor netradiționale și realizarea unor rețete pentru nevoi nutriționale speciale, inițiative premiate la FIA Food Fest 2024 la USV

Folosirea ingredientelor netradiționale și realizarea unor rețete pentru nevoi nutriționale speciale, inițiative premiate la FIA Food Fest 2024 la USV