Făină, apă, sare și un grăunte de drojdie… patru ingrediente care dau viață celui mai important preparat de pe mesele noastre: pâinea. Din punct de vedere al simbolisticii, pâinea reprezintă elementele primordiale: pământul, apa și focul. Noi, românii, privim pâinea ca pe o ființă vie, fiind chiar întruchiparea lui Dumnezeu.
De aceea era așezată la loc de cinste pe masă, învelită într-un ștergar alb și curat, lângă icoană. Dar cum reînnoim o rețetă veche de când lumea? Poate adăugându-i noi ingrediente, noi elemente, care să-i crească potențialul nutritiv, ca în această rețetă de Pâine cu dovlecei și verdeață.
Ai trebuință de: doi dovlecei, 50 g stafide, două linguri cu oregano verde sau de cimbru verde, 600 g făină, 100 ml apă, 200 ml lapte dulce, 25 g drojdie, o linguriță cu zahăr tos, 100 ml ulei de măsline, 70 g brânză tare, sare, piper.
Citește rețeta mai departe pe Antena satelor