Pâine cu dovlecei și verdeață



Pâine cu dovlecei și verdeață
Pâine cu dovlecei și verdeață

Făină, apă, sare și un grăunte de drojdie… patru ingrediente care dau viață celui mai important preparat de pe mesele noastre: pâinea. Din punct de vedere al simbolisticii, pâinea reprezintă elementele primordiale: pământul, apa și focul. Noi, românii, privim pâinea ca pe o ființă vie, fiind chiar întruchiparea lui Dumnezeu.
De aceea era așezată la loc de cinste pe masă, învelită într-un ștergar alb și curat, lângă icoană. Dar cum reînnoim o rețetă veche de când lumea? Poate adăugându-i noi ingrediente, noi elemente, care să-i crească potențialul nutritiv, ca în această rețetă de Pâine cu dovlecei și verdeață.
Ai trebuință de: doi dovlecei, 50 g stafide, două linguri cu oregano verde sau de cimbru verde, 600 g făină, 100 ml apă, 200 ml lapte dulce, 25 g drojdie, o linguriță cu zahăr tos, 100 ml ulei de măsline, 70 g brânză tare, sare, piper.
Citește rețeta mai departe pe Antena satelor



Recomandări

Cockteil…cu amor, umor și poezie. Dez-mahmureală (2)