„Hram sistat”
„Locuitorii din Mitocul Dragomirnei au hotărât de a nu mai face hramul obicinuit până acuma din causa bețiilor și abusurilor ce se fac la astfel de ocasiuni. Comitetul comunal local a decis de a pune străji și jandarmi, atât în ziua hramului Nașterii Maicii Domnului, cât și în a doua zi, spre a fi scutiți de oaspeți străini”.
„Deșteptarea”, Anul X, nr. 69, Cernăuți, Joi 5/18 Septemvre 1902.
“Mormintele voievodale din Bucovina” (I)
„Când Monarhia austro-ungară a tras, în 1775, hotarul ei despărțitor de lege și limbă între Moldova și Bucovina de astăzi, ea a încorporat o nouă provincie românească în conglomeratul policolor de naționalități, care trebuia să se prăbușească abia după terminarea războiului mondial. O nouă provincie românească s’a născut din unitarul și armoniosul trup al Moldovei lui Ștefan cel Mare. La Rădăuți, la Putna, la Sucevița, la Volovăț, al Bădeuți, la Voroneț, la Solca, la Suceava, la Siret, la Humor, la Moldovița, la Dragomirna, la Arbore, se cutremură zidurile vechilor ctitorii voievodale…”
„Revista Bucovinei”, Anul III, nr. 8, Septembrie 1944.
„Pădurile viitorului”
„Din anul 1960 și pînă acum s-a împădurit în regiunea noastră cu diferite specii de rășinoase și foioase o suprafață de aproape 50.000 ha. În creierii munților, la îndepărtate cantoane silvice, pădurarii ca niște veritabili grădinari au acum în grijă tinerele arborete executînd diferite operațiuni. Strădania și preocuparea lor amintesc de faptul că pădurea ei a devenit și ea un vast șantier unde orice amănunt înnoitor are în vedere perspectiva.”.
„Zori noi”, Anul XXII, nr. 6133, Suceava, Septembrie 1967.